Jaki telefon można kupić do 1400zł, co sądzicie o nowym nexusie ?
Wersja do druku
Jaki telefon można kupić do 1400zł, co sądzicie o nowym nexusie ?
może napiszesz do czego ma służyć telefon?
Nie wiem :D Ogólnie to jak telefon, dzwonienie, pisanie smsów, przeglądanie neta, jakaś muzyka, gierki jak będzie nudno.
no chyba nie do podcierania dupy. Telefon chyba sluzy do dzwonienia, pisania smsow, mmsow, moze sluchania muzyki, lecz bardzo mozliwe ze nie mam o tym pojecia.
Moja propozycja to samsung galaxy s2. Sam posiadam i uwazam ze nadaje sie do takich spraw jak smsy dzwonienie muzyczka etc
Pozdrawiam
nexusa 4 nie wiem skąd byś musiał sprowadzać żeby wyszło 1400 za najuboższą wersję
ogólnie polecam Samsunga Galaxy S II, Samsunga Galaxy Note, Samsunga Galaxy Nexus, Sony Xperię S jeśli ci się podoba
dobra spryciarzu, im więcej poda informacji tym lepiej będzie można mu pomóc dopasować telefon
nie będę się tutaj rozpisywał, dla mnie smartfon to coś więcej niż telefon do dzwonienia
tak naprawde od biedy starczy tu nawet sgs I, jezeli nie masz zamiaru grac w bardziej wymagajace gry.
Jednak jezeli chcesz wydac te 1400 zl to albo sgs II, albo note, albo one s. chociaz uwazam, ze telefon i tak bedzie sie u Ciebie marnowal, chyba ze masz zamiar grac w bardziej wymagajace gry.
Jezeli zalezy ci bardziej na plynnosci dzialania, prostocie i niezawodnosci, a nie bedziesz siedzial za duzo na necie i ogladal filmow, to jeszcze mozesz rozwazyc iphone 4s.
nie zaczynaj takiej dyskusji skoro nie rozumiesz
'ja mam sgs2 i nie ma nic lepszego'
#cysio
4s za 1400? dzisiaj sprawdzałem, chyba musiałby być mocno używany D:
Super telefon z super wsparciem, nie licząc dupnego aparatu.
Generalnie od siebie polecę Xperię T, jako następce S-ki z którą miałem do czynienia. Tetką też bawiłem się trochę w sony centre, jest tak samo superpłynna jak eska, ma też świetny ekran (jak ktoś ma mozliwość niech położy obok siebie Xperię S/T i Galaxy SII - widać różnicę w rozdzielczości i bardziej realistycznych nieprzejaskrawionych barwach na korzyść Soniaków). Snapdragon S4 zapewni że najnowsze gry przez długi czas będą działały bez zająknięcia. Generalnie odnosząc się do posta Shany'ego :
Cytuj:
maja wyzsza rozdzialke, ktorej nie widac - widać, połóż 2 obok siebie i porównaj
maja lepszy procesor, ktorego nie czuc - zgadza sie, oba telefony są superpłynne w UI, ale za dajmy na to rok, wyjdzie to który ma mocniejsze bebechy
maja wiecej ramu, ktory nigdy nie zostanie pochloniety - jak wyżej
maja chipset graficzny z super wodotryskami łał - jak wyżej, rozwój gier na smartfonach postępuje tak szybko, że zanim się obejrzysz exynos z sII przestanie wystarczać
maja lepszy aparat, ktory chyba bedzie jedyna rozsadna roznica - zgadza się, przy filmach oba maja fullHD i dużej różnicy nie widać, natomiast przy zdjęciach Xperie wysuwają się na prowadzenie
maja wyzsza cene i to nawet o 1000 zl - XS kosztuje tyle co Galaxy SII, XT 200zł więcej. moim zdaniem przy tych cenach 200zł to nie jest kolosalna różnica
nie mówię, żebyś w ogóle nie zaczynał dyskusji, ale nie zaczynaj jak nie masz pojęcia o czym mówisz
takie głupoty piszesz że głowa mała
to bardzo dobry telefon, ale to nie 'nowy nexus' (jeśli to miałeś na myśli w pierwszym poście)
dobry wybór, tak samo jak galaxy s 2, wybierz jeden z nich i będziesz zadowolony :)
no fakt, wydawalo mi sie ze za 1400 juz mozna cos kupic, bo sprawdzalem pare tygodni temu, a dzis wchodze i rzeczywiscie, ciezko cos ciekawego dostac
tak jak esik pisze, teraz moze roznica w dzialaniu nie jest wielka, ale niedlugo bedzie bardzo odczuwalna. kiedys 256 ramu bylo wystarczajace, teraz 512 to za malo.
rozdzielczosc nie robi roznicy? na i9100 slabo czyta sie strony ze wzgledu na rozdzielczosc i pentile, z czym na pewno nie bedziesz mial problemu np xperii s czy nawet xperii p.
muzycznie- sgs II gra gorzej niz sgs I i sgs III, wiec jezeli komus na tym zalezy to bedzie zwracal na to uwage
a iphone? mialem 3 razy iphone 2g, 1 3g, 1 3gs i 2 razy iphone 4, do tego raz ipoda touch 4g. I spadal mi pare razy, a nigdy nie mialem z tego wzgledu zadnych problemow.
nexus jak nexus, muzycznie nie powala, chociaz jest dobrze, ogromne wsparcie od google, spore od developerow. ja jednak bylbym za i9100, chociaz nie potrafie tego uzasadnic, po prostu z wygladu bardziej podchodzi:) lub n7000 note bo wiekszy ekran.
Android to niedopracowana kupa ktora ma za duzo syfu wiec odradzam tego typu syf.
doplac troche ewentualnie kup używanego iphona 4... bedziesz bardziej zadowolony niz ci sie zdaje.
Za 1400zł nie dorwie używanego S3?
@kck
Za takie posty powinny lecieć warny. "Nie kupuj bo to syf, kup co innego". Argumentacja na poziomie przedszkolaka, pewnie zresztą zasłyszana. "Syf bo tak. Bo niedopracowany.". Jak potrafisz podać jakieś konkretne argumenty które klasują Androida jako "syf", to chętnie posłuchamy, ale jak masz zamiar walić takie posty to lepiej siedź cicho.