elo, zauwazylem ze bardzo malo ludzi gra akali, czym to jest spowodowane? na rankedach nie widzialem jeszcze ani razu (a mam chyba ze 100 rozegranych w s3)
moim zdaniem to jest mocna postac, nie jest tak?
Wersja do druku
elo, zauwazylem ze bardzo malo ludzi gra akali, czym to jest spowodowane? na rankedach nie widzialem jeszcze ani razu (a mam chyba ze 100 rozegranych w s3)
moim zdaniem to jest mocna postac, nie jest tak?
kiedyś była mocna pamiętam
ale chyba nerfa dostała nie jestem pewien bo pól roku miałem przerwy
pozatym teraz diana to taka 3x lepsza akali a akali taka bardziej fun2play
no wlasnie przed 5 minutami wpadlem na to ze ulti jest identycznie jak diany, z tym ze diana chyba ma lepiej... jest bardziej tanky, wiekszy dmg z dystansu
a szkoda, bo akali jest moim zdaniem lepiej zaprojektowana, diana to taka kopia
Imo Akali łatwa do skontrowania, jak wie się kiedy i jak. Znając jej mechanikę potrafisz ją zabić :P
mocna, ale ludzie zaczeli pickowac lee sina/corkiego, a oni niestety daja wizje nia nia w tf i jest ciezko + mocne cc ja zabijaja, a ona sama zadnego nie ma. Diana ma ten przerzut i tarcze, a akali ma tylko zwiekszenie resow vs ogarniete teamy(oracle, vision ward w chmurke)
diana>akali aktualnie poprostu.
Do tego nerf na mieczpistolet (hextech gunblade) doszedł.
A ja nadal uwazam ze : Akali > Diana . Z prostego powodu : Brak skillshotow, 3 skoki, wbudowany sustain w pasywie, no i podwojne Q, burst burst i jeszcze raz burst.
tak tylko ze diana moze w teamfighcie praktycznie pelnic role tanka majac merce, abyssala i zhonye. Po 150 resistów, niemało hp, mocny shield i ok cc.
Podczas gdy akali jedyne co ma to dmg, w dodatku mniejszy od Diany i shrouda, którego sie kontruje itemem za 135/400 golda albo Lee Sinem w teamie.
Z dmg bym nie przesadzal, ma wieksze CD i brak refresha na ulcie co kill/asysta. Moze nie umiem grac diana, i nie wiem jak sie zachowac w TF, ale po zrobieniu Q W RR nie wiedzialem co ze soba zrobic a najczesciej to nie starczylo zeby zabic ADC/AP.
Bo czasem się używa mózgu i nie zużywa się 2 ulti od kopa i ma sie cd 20 sekund tylko czeka 3-4 sekundy na kolejne q i wtedy uzywasz ulti po trafieniu q znowu,gdy masz sie mozliwosc;o
jak mówi wierszyk "władca stali i po akali". Czasem się trafia na 1450~, ale szkoda że tak rzadko, bo nie wyobrażam sobie na mordekaiserze łatwiejszej linii.
przeciez morde w tym momencie ssie pale, od wiekow nie widzialem dobrego wladcy stali
wladca stali dalej omper
tarcza+ga+abyssal i nie do zlamania, jak go focusujesz to rzuca ult na twojego adc/topa i reszta go zabija jak morde lezy pod ga, jak go nie focusujesz to zabija twojego adc i caly twoj team ;d