-
Technikum
Siema
Bratnw tym roku idzie do technikum i zastanawiaja go dwa kierunki:
- mechatronik
- elektronik
Na ktory kierunek wedlug Ciebie bardziej oplaca sie isc? Ktory jest bardziej przyszlosciowy? ( brat chce isc na studia ).
Sam nie jestem w stanie mu pomóc bo jestem w liceum na mat-fiz i na moje oko mechatronik jest troche lepszym zawodem jak elektronik, a wy jak sadzicie?
Discuss
-
Jeśli chce iść na studia to lepszym wyborem jest liceum. Niech się przyłoży do matematyki i fizyki, potem na studia i tam dowie się tego samego i więcej co w technikum, w którym zmarnuje tylko rok w takim przypadku.
-
Jak chce iść na studia niech idzie do lo na mat fiz. Teraz jest zmieniona podstawa programowa i w technikum jest dużo trudniej niż było, no i zaoszczędzi 1 rok nauki.
-
Jestem na mechatroniku i nauczyciele mówią nam że to najlepszy kierunek, ale pewnie wszędzie tak mówią. Na mechatronikę w każdym razie było więcej chętnych więc pewnie stawiałbym na to. Poza tym mechatronika jest "obszerniejsza" więc jak jest nie zdecydowany to liceum/mechatronika.
-
Niech idzie do technnikum na kierunek który go bardziej interesuje jesli ma zamiar isc na studia. Jesli zaliczy technika to ma pewną robote, a na studiach moze zawsze wybrac sobie inny kierunek.