Dziś zakupiłem i proszę o jakiś sensowny wg Was build i ew porady, bo aktualnie korzystam z solomid/mobafire, ale chcę poznać Wasze teorie :)
Z góry dzięki.
Wersja do druku
Dziś zakupiłem i proszę o jakiś sensowny wg Was build i ew porady, bo aktualnie korzystam z solomid/mobafire, ale chcę poznać Wasze teorie :)
Z góry dzięki.
nagolenniki bersekera czarny tasak ,krwiopijec ,phantom ,kolczasta kolczuga i lodowy młot
Co do gry
1-6 lvl 2 razy q
2 razy w
1 razy e
I Ulti
dalej rozwijasz q i w oraz Ulti do sytuacji gry.
Dosc latwo go skontrowac lecz jesli zlapie pare killi to jezt nie do zdarcia, i czesto na rankedach jest banowany :-)
http://www.solomid.net/guides.php?g=...us-build-guide
nic więcej chyba nie trzeba dodawać masz tam wszystko w sumie.
Bardzo mocna postać, level 1 chyba nikt jej nie pokonuje, dobrze mówię?
Przed chwilą grałem, buty zależne od sytuacji, 2 dorany. Trinity Force, Frozen Mallet, Watmog/guardian, bo koniecznie musi autoattackować w teamfighcie stąd tyle slowa, ale co ja tam mogę, polecam oglądać Dyrusa, mainuje tą postać i miecie nią niemiłosiernie
Ten Hammetta build jest dobry, tylko zamiast Omena możesz złożyć sobie BT, żeby mieć trochę więcej AD i lifesteala.
XD XD XD XD XD
@topic
R>Q>W>E albo R>Q>E>W, zalezy od tego czy przeciwnik jest mobilny (ma non-target dashe/blinki, wtedy W do slowa) czy stackuje armor jak glupi (wtedy E)
buty + 3 poty, phage, sunfire/wits end, wits end/sunfire (to, czego nie zlozyles wczesniej), triforce, frozen heart
gg, wygrywasz gre 1v5 majac physical aoe (Q), magic aoe (sunfire), physical single (autoataki, W, triforce), magic single (pasyw, wits end), slowa (triforce, W), 1.5 ASPD do nakladania 5 stackow pasywa w ciagu 3 sekund, po 150 resistow, 3k hp, biegasz szybko jak sam szatan i zabijasz ludzi na ulti po nalozeniu 5 stackow.
m e t a g o l e m
W guidzie Dyrusa jest ladnie napisane dlaczego Tri > BT. Nie rozumiem ludzi stackujacych BT na nim. Robiac go pod full tanka z jedynym Tri itemem do dmg i tak robimy go w pizdu, a nie padamy w 2 sec.
Ja zawsze składam tak: merce, brutalizer, rush omen randuins a potem zależnie od potrzeb. Maxuje r>q>w>e. Ten build zawsze się sprawdza, z randuinem ciężko nas zabić a dmg czy to z q czy true damage jest wystarczający.
to zależy też pod kogo bardziej chcesz iść.Offtank też jest bardzo spoko na dariusa
gdzie wy gracie tymi dariusami ? o.O na 1600 nie widzialem jeszcze bt na dariusie
jako ze nim dosc sporo gram podziele sie moimi spostrzezeniami
start zawsze z butami, pozniej zalezy od lini, jak widac farm lane bez specjalnego kill potential to biore 2 goldy per 5, ciezka linia = 2 dorany
1 wiekszy item phage, pozniej w zaleznosci:
ad top i sporo ad w enemy- armor
ap top/mid sie feeduje - hexdrinker
dobrze idzie - triforce synu
potrzebujesz hp- giants belt
potem sytuacyjnie, lubie budowac frozen hearth jak moj jungler to np. noc (+ daje sporo many, a nie raz juz wam sie pewnie zdazylo tak, ze w teamfighcie robicie dunk dunk a tu bum nie ma many na quadrę xD)
triforce bardzo viable, czasami buduje malleta
potem oczywiscie ga/koncze mawa/sytuacyjne
na lini wystrzegac sie enemy junglera jak ognia, bo jak ma mozg to gankuje, po 6lvlu w przypadku ganka mozna isc balls deep i sprobowac wyjebac wszystko na enemy linie/junglera i sprobowac trade kill, bo escape mechanism dariusa niestety jest super ubogi ;d
#edit
i banowac jayce jak chcecie grac darkiem, pojebany hero ;s