-
Tablet Apple Pytanie
Witam wszystkich
Otóż na święta mam zamiar kupić sobie ipada mini.
I mam pytanie ; jak wygląda zgrywanie książek (e-booków) na niego?
Czy jest możliwość zgrania takiej zwykłej książki ściągniętej z chomczaka na ipada?
Po prostu jest to dla mnie ważne, żeby czytać w pociągu jakieś książki na zajęcia które wykładowca zadał ;)
Więc jak?
-
Wgrywasz do "Books" w iTunes i synchronizujesz.
Tu masz dokladna instrukcje: http://www.simplehelp.net/2010/06/22...uch-or-iphone/
-
A ja zadam pytanie związane, aczkolwiek nie dokładnie w temacie. Wpadli już na pomysł podłączenia w trybie pamięci masowej?
-
Jeśli kupujesz go z myślą o czytaniu książek to polecma Ci czytnik np amazona, jest rewelacyjny a kosztuje 69dolców http://www.amazon.com/Kindle-Ereader.../dp/B007HCCNJU
-
Ten pomysł na brak podłączenia w trybie pamięci masowej to zabezpieczenie antypirackie oraz zmuszenie do większej integracji z ich sklepem....
Nie nie wpadli na pomysł zeby to zdjąć :p
-
Co do sprzetu Apple jako pamiec masowa - sa do tego appsy, wciaz troche problemowe z tego co pamietam, ale sa (pliki wrzucane tylko za posrednictwem iTunes, czy cos takiego. Niech ktos poprawi, jesli sie myle).
Czytniki Amazon Kindle to rzeczywiscie swietna sprawa i rowniez polecam. Stosunek jakosc+uzytecznosc/cena jest niewiarygodny. Wyswietlacz rewelacyjny, oczy sie nie mecza. Lekki, poreczny. W moim odczuciu jedno z lepszych urzadzen, ktore ujrzaly swiatlo dziennie na przestrzeni ostatniej dekady. O oszczednosci energii i takim czasie pracy na baterii, ze ladowanie co 3~ tygodnie przy normalnym korzystaniu to standard, chyba nie trzeba wspominac.
-
Nie hejtuje apple, ale jaki jest sens kupowania ipada mini, który jest baardzo mocno okrojony względem większego brata, skoro za takie same pieniądze masz Samsung(google) nexus 10 ? Najmocniejszy tablet pod androidem. Super optymalizacja (2 rdzenie, a w grach i aplikacjach radzi sobie lepiej od s3 i note 2), gigantyczna rozdzielczość 2560x1600, 2gb ram, świetnej jakości ekran oraz krystalicznie czysty i ostry obraz. Technologia zbliżeniowa, najnowszy moduł wifi, bluetooth, gniazda microusb i microhdmi.
Imo w tej chwili nie widzę najmniejszego sensu inwestowania w cokolwiek innego.
@@ dodatkowo jeśli chodzi o ebooki to również jest dużo prościej. Zamiast bawić się z itunes, po prostu podłączasz tablet do pc, wrzucasz do niego co chcesz i to wszystko. Ponadto jeśli z jakiegoś powodu wolisz mieć ebooki na osobnym pendrive to bez problemu możesz go poprzez kabel otg podłączyć bezpośrednio do samsung nexus 10.