-
głośno chodzi pc
siemka, mam problem komputer ma 2 lata i chodzi głosno, w grach które są wymagajace graficznie, np bf3, fifa 13, nfs:mw2 chodzi na tyle głosno, że irytuje mnie to i osoby ktore przebywają ze mną w pokoju, mam karte graficzna geforce gtx260 jakieś sugestie?
-
To raczje normalne, ze gdy wieksze z uzycie procka tym mocniej buczy komputer. To jest zlozony problem i samo wymienienie karty graficznej moze nie pomoc na tyle na ile bys chcial ;p
-
Próbowałeś go wyczyścić, wymienić pasty termo-przewodzące , ewentualnie wymiana wiatraków?
-
ale to tak buczy, że głośniejsze jest niz dzwiek w grze, a gorzej jest, gdy w pokoju jest gorąco.
-
Czyściłes go chociaż raz odkąd go kupiłes ?
-
-
zmniejsz detale w grze. Gra odpalona na max detalach uruchamia 100% wydajności wiatraczków na karcie. Mam to samo ale z kartą geforce gtx 560 ti HAWK, jak sama nazwa wskazuje buczy jak odrzutowiec xD
-
Jeśli wcześniej działał ciszej, to pewnie wysypał się któryś z wentylatorów. Otwórz kompa, włącz, spróbuj zlokalizować który to i kup nowy. Zazwyczaj to jest kwestia dychy.
-
ogolnie chodził głosnawo, ale wczesniej gralem w mniej wymagajace gierki. Wszyskie działają, a co sadzicie o chłodzeniu dla karty graf?
-
Najpierw sprawdź, który wiatrak robi szum bo może to robić albo od karty graficznej albo od zasilacza (w to że procesora to wątpię). Łożysko w wiatraczku też się zużywa i stąd dźwięki.
-
To wiatraki. Nie wiem dokładnie na jakiej zasadzie to działa, ale ja miałem tak, że mój się jakoś przestawił, zaczął strasznie drgać i wprowadzać w rezonans cały komputer. Chłodzenie i inne sprawy raczej nie mają nic do rzeczy, bo komp powinien być stosunkowo głośny, ale bez przesady.