Siemka, chciałem sobie sprawić Windowsa 8, alee tylko słyszę opinie, że przy tym systemie obojętnie co robisz jesteś tak sprawdzany, że wystarczy mieć coś nielegalnego na kompie i zaraz SWAT wchodzi ci na chate.
Jak to właściwie z tym jest?
Wersja do druku
Siemka, chciałem sobie sprawić Windowsa 8, alee tylko słyszę opinie, że przy tym systemie obojętnie co robisz jesteś tak sprawdzany, że wystarczy mieć coś nielegalnego na kompie i zaraz SWAT wchodzi ci na chate.
Jak to właściwie z tym jest?
na pewno wiadomo, co ze sklepu instalujesz
możesz(ale nie musisz) wysyłać informacje, z jakimi adresami łączą się aplikacje(nie wiem czy metro czy wszystkie)
poza tym raczej nic nie ma
ale ogólnie poczytaj temat na purepc, sporo rzeczy się dowiesz o tym co irytuje w nim, a co jest fajne
a muzyka, gry itp. ?
Najlepiej zainstaluj Virtualboxa i wg tego poradnika http://www.komputerswiat.pl/poradnik...irtualnej.aspx uruchom sobie osemke na maszynie wirtualnej i sprawdz czy odpowiada Ci osemka czy wolisz 7/xp, it.
na virtualboxie nie wszystko działa jak należy, nawet z guest additions ciężko pojawić to wszystko, co na krawędzie reaguje(pozwala kursorowi wyjechać poza ekran systemu chyba)
na normalnie postawionym systemie po prostu się wbija mysz w róg i jest
Instalowałem Windowsa 8 na wirtualnej maszynie i nie polecam, gdy dałem 3 procesory (3,2 ghz każdy) i 4 gb ramu, nawet przesuwanie myszki lagowało, nie wspominając o innych rzeczach. Zamiast tego zainstalowałem na innej partycji i jak uruchamia mi się system to mam do wyboru Win7 i Win8. Zrób sobie partycje 30 gb i tam zainstaluj o wiele lepszy pomysł niż na wirtualnej maszynie.
Najlepsza metoda to zainstalowanie obok swojego systemu i sprawdzenie na własnej skórze. Więcej niż połowa ludzi się zapewne wypowie nigdy go nie używając. Moim zdaniem działa szybciej niż Win7. Ja np mam płytę z uefi więc start systemu trwa kilka sekund nie kilkadziesiąt :)