Witam torgowych graczy Ligi Legend.
Ostatnio czesto gram Jarvanem, dlatego postanowilem zalozyc o nim temat. Interesuja mnie opinie, spostrzezenia, buildy.
Ja osobiscie buduje nastepujaco:
Buty merce albo tabi - brutalizer - triforce - randuin - ga - koncze youmuu - cos sytuacyjnego (banshee/atma/)
I TUTAJ SIE RODZI PROBLEM:
Dalbym skriny, gdyby nie to, ze historia juz nie obejmuje tych gier, aczkolwiek:
• Gram na topie vs Yorick, robie 7:0 na linii, ogolny wynik meczu jest bardzo wyrownany z tym ze wdupcam tons of dmg i dodatkowo sporo tankuje, przychodzi jeden, drugi, trzeci timfajt, zabijam ad carry, enemy team zabija mnie, w miedzyczasie enemy cassio wycina moj team - efekt koncze 11:7
• Podobny przyklad jak wyzej, z tym, ze po dwukrotnym odwiedzeniu jungli, enemy jungler wrzuca ragequita, mamy kurewska przewage i CUDEM wygrywamy, bo jeden teamfight wyszedl.
I tutaj sie rodza moje pytania: Czy Jarvan ma mocne early i slabe late? Ewentualnie poprostu bedac nafeedowanym as hell nie umiem wycarrowac gry (nie przecze, jest to bardzo mozliwe, chociaz zly focus robi swoje) / Czy build jest bardzo do poprawy?
DISCUSS