Czelo, czym różnią się programy do odtwarzania filmu/muzyki? (bardziej o filmy mi chodzi) Taki ALLplayer od Windows Movie Maker czy jak mu tam było, oraz inne?
Jak chcę sobie obejrzeć film (nie online) to w jakim programie najlepiej?
Wersja do druku
Czelo, czym różnią się programy do odtwarzania filmu/muzyki? (bardziej o filmy mi chodzi) Taki ALLplayer od Windows Movie Maker czy jak mu tam było, oraz inne?
Jak chcę sobie obejrzeć film (nie online) to w jakim programie najlepiej?
Polecam best player. Ściągasz tylko ikonę (nie wiem jak to nazwać ;P). Potem tylko jakieś kodeki i śmiga elegancko. Łatwy w obsłudze. Uzywałem go jak była sama beta. Teraz jest z nim trochę porobione ;)
http://www.dobreprogramy.pl/BESTplay...ows,12658.html
Zamiast sciągać kodeki i program oddzielnie wystarczy sciągnąć VLC albo PotPlayer i leci wszystko po kolei, nie zważając na kodeki ani kontenery. Dla normalnego użytkownika vlc w zupełności wystarcza.
K-lite mega albo cccp+real alternative albo umplayer albo ewentualnie vlc. Te dwa pierwsze pozwolą używać każdego odtwarzacza direct show, jednak mpchc jest moim zdaniem najwygodniejszy.
Nie wiem jak w k-lite ale w cccp warto zastąpić oryginalny vsfilter xy-vsfilter. Jest znacznie szybszy i potrafi działać wielowątkowo
GOM player polecam.
Dobra, ale różnią się te programy czymś, oprócz łatwością obsługi?
Zapewne wydajnością, czasami obsługą napisów. MPC potrafi mi przyciąć filmy w HD, GOM czasami nie otworzy napisów. VLC nigdy mnie nie zawiódł.
Vlc na pewno jest wolniejszy niż cccp zmodyfikowany jak poleciłem. I ogólnie mpchc przez zastosowanie sse2 powinien działać szybciej od mpc i większości odtwarzaczy direct show prawdopodobnie też. Od prawidłowej obsługi napisów jest spliter + vsfilter
każdy program ma swoje wady, nic nie jest idealne :) ja korzystam od długiego czasu z GOM player'a i jestem zadowolony choć przyznam, że rzadko, ale to bardzo rzadko mnie zawodzi.