Co o niej sądzicie? Kupiłem ją sobie wczoraj i próbuje ją ogarnąć, jak ją budować najlepiej?
Maksuje najpierw Q potem W potem E, mam smartcasty i mniej więcej udaje mi się dobre combo robić e+q
Co ją kontruje a na co jest dobra?
Wersja do druku
Co o niej sądzicie? Kupiłem ją sobie wczoraj i próbuje ją ogarnąć, jak ją budować najlepiej?
Maksuje najpierw Q potem W potem E, mam smartcasty i mniej więcej udaje mi się dobre combo robić e+q
Co ją kontruje a na co jest dobra?
Unnikaj napewno ani i ryza. 2dorany+abysal, to chyba takie najpopularniejsze itemki otwierające build ahri. Nie wiem czy nadal, ale dfg był fajny (jak na każdego).
Jeden z najbardziej wkurwiających ult w tf, fajna do roamowania.
zlowieszczy czajnik ateny daje ci nieskonczony sustain na linii ze spellvampem z pasywa
abyssal dobry
dorany niepotrzebne
Daj mi przykład ap carry, który da rade vs lb bez negatrona? ;_;?
Może czołgat jak sie nawpierdala, ale to też trzeba stacki wbijać i nie tracić.
edit:
galio ma mresa, bo buduje negatrona/wszystko na mres? :|
sion papa cd na shielda > lb dash silence, powtórz.
fizz w sumie może trochę, ale też przez nieuwagę może dostać po pysku.
Skladam na nia 2 dorany, wota, roa, rabadon, rylai/abyssal. Kontruje na pewno orianne, xeratha i chyba cassio, ale co do niej nie jestem pewny. unikaj leblanc, ryze i annie jak ktos wspomnial up.
Ahri strong
Po nerfie DFG polecam route but-athenez-abyssal/rylai(depends od tego jak enemiez stojo z demedzem), deathcap, void
r->q->w->e
AHA ROWNIEZ POLECAM GA
ps. le blank sra sobie do ryja. jest w tej grze jeszcze chyba dlatego, ze ma fajnego skina
AHA ROWNIEZ NIE POLECAM WOTY /\
aha, tak naprawdę, to sra na nia - ori,diana,kata(ale to chyba na wszystko he he) i KARTHUS
Wytłumaczy mi ktoś, jak annie kontruje ahri?
Na pewno kontruje karthusa, bo może sobie do niego ładnie doskoczyć i zburstować omijając Q.
Kontrowana przez Annie (1.75s stuna, hehehe), Ryza (klatka hehe) i Morde (best AP ever, deal with it).
Buty+3poty >2 dorany >kage lucky > sorce > abyssal > rabadon > DFG >GA i Rylais
gowno prawda.
karthusa nic nie kontruje