mam problem, bede robil formata i nie wiem jaki system zainstalowac mam w miare dobrego kompa, gram na nim głównie, Win7 czy XP? jak siódemka, to jaka wersja dokładniej?
Wersja do druku
mam problem, bede robil formata i nie wiem jaki system zainstalowac mam w miare dobrego kompa, gram na nim głównie, Win7 czy XP? jak siódemka, to jaka wersja dokładniej?
Daj specyfikacje komputera.
amd phenom II x4 965 3,40GHz
4GB RAM
Geforce 260GTX
coś jeszcze potrzebujesz?
Smiało mozesz instalowac Sevenke w wersji 64bitowej.
Windows 7 Ultimate 64 bitowy. Ale np. Home Premium też by dał radę, jednak z tego co mi wiadomo to Ultimate jest wydajniejszy
Ja Ci polecę najnowsze dziecko Microsoftu - Windows 8.
Jest szybszy od siódemki.
Też Ci polecam Windows 8, czuć że jest szybszy, w dodatku jak będzie Ci bardzo przeszkadzał styl metro, brak paska start to możesz pasek możesz ściągnąć z neta (już powstało kilka takich imitujących Windowsa 7), a styl metro usunąć.
ale pewnie będzie problem z działaniem programów na ósemce. To polecanie Win 7 Ultimate x64?
Dlaczego problem z działaniem? Wszystko działa normalnie, chyba że nie wiadomo jakie programy będziesz próbował odpalić, albo stare nieaktualizowane gry.
Żeby nie zakładać nowego to do tego kompa:
Dual Core E2140 1,6x2
8500 GT (512)
2GB ram
Zostać przy windows 7 ultimate 32 bit czy lepiej XP ?
Mozesz zostac na Sevence ;d Ale jak chcesz.
na 8 nie działają:
napędy wirtualne firm trzecich(potrafi montować iso)
sieć w maszynce wirtualnej oracle
mingw(może najnowszy działa, pewien nie jestem)
maszynka wirtualna M$(xpmode przez to też)(jest niby nowa, która u mnie nie działa)
poza tym: do zmian w menu start z xp na 7 przyzwyczajałem sie jeszcze miesiąc temu, do start screena przyzwyczaiłem się w 15 min
ale uwaga: za wczasu warto dać sobie 1sec delay przy ładowaniu systemu, nie zawsze wpadnie na pomysł naprawy jak nie chce wstać a wtedy trybu awaryjnego nie odpalisz tak łatwo
Ja sobie postawilem 8 na virtual boxie i szczerze to idzie sie przyzwyczaic. Start mozna dodac jakas aplikacja a metro mozna nie uzywac. Za to osiagi 8 ma lepsze niz 7, wiec chyba niedlugo sie przesiade na 8.