-
pomoc w kliencie tibi
Mianowice mam taki problem kiedy włączam tibie na Windowsie xp tibia zabiera mi 0% procesora i strasznie się tnie , ze mam 2 system sprawdzałem ja tez na Windowsie 7 tam już tibia używa procesora ale tez są straszne lagi a kiedy jest więcej niż 2 osoby na ekranie wydaje się jakby chodził po parę kratek naraz,nie wiem co zrobić dodam ze inne gry typu lol,fifa 13 czy nawet tibia we fleshu działa normalnie
-
Próbowałeś pozmieniać w ustawieniach graficznych gry z directx5 na directx9 albo opengl ?
-
tak w każdej grafice to samo ;/
-
liczbę fps na ile masz ustawione ?
-
testowałem na 50 i na maxa na maxa lepiej działa ale jak więcej osób na ekranie to z 160 spadają do 30
-
-
-
Ja też tak miałem. Może wyda wam się głupie ale przestało lagowac po wymianie dysku z ata na sata :) dziwne ? W moim dysku był jakiś sektor zrabany i to wszystko cielo.
-
To ja też tu zapytam, ok? :)
Mam podobny problem na lapku, ale również z innymi grami. U mnie jest tak, że im gra ma mniejsze wymagania tym większe freezy ma. W tbi, która ma najmniejsze wymagania te freezy są praktycznie co 2 minuty po 2-3sec :(
Mój laptop to MSI CX640DX
-
Może sterowniki ?
Takie problemy są nie dorozwiązania dla zwykłych śmiertelników bo może masz uszkodzony na płycie gównej i masz jakieś tam problemy i się powtarzają z jakaś częstotliwościa w jakimś czasie. ale to byś miał wszedzie a nie tylko w tibi
-
To oczywiste, ze maxymalnych fpsow sie nie ustawia. Gra dziala wtedy albo pieknie - gdy jest w stanie to udzwignac, lub gdy nie jest to dziala faaaatalnie albo jeszcze gorzej.
Ustaw fpsy na 50, sciagnij program leatrix latency fix (wpisz w google, pierwszy link ze strony wowa mozesz smialo sciagac) oraz wejdz w panel sterowania, potem w Klawiature i opoznienie powtarzania jak najbardziej małe daj a czestotliwosc powtarzania jak najwiekszą :) powinno pomoc w znacznym stopniu.