Powrót staroszkolnego gracza
Dostałem ~40 knajta ze średnimi(73) skillami, ostatnia Tibia jaką ogarniam to chyba 8.1 ale to i tak słabo, 7.6-7.92 tylko pamiętam tak dobrze.
Wiem, że były miliony takich tematów, poczytałem już mniej więcej o tym co powprowadzali w poszczególnych updejtach, ale teoria to jedno a praktyka to drugie.
Czekam na wypowiedzi od graczy o rzeczach całkowicie oczywistych, ale dla kogoś jak ja totalnie obcych.
Co muszę wiedzieć, jak się zachowywać, czy jest sens teraz expić na czymś w stylu Dragi lub OF czy teraz tylko nowe potworki, jakie skille są teraz absolutnym minimum na ten level, jakie EQ opłaca się nosić bo słyszałem że np MPA to aktualnie shit niewiele wart, a kto pamięta 8.0 ten wie że to chyba był jeden z najdroższych itemów i posiadanie go w EQ to była siła :D
Jak wychodzić na plus, zbierać te skórki z potworków? Jakie są ceny Obisidian Knife'ów?
Jak sprawdzić czy mam blessy oraz czy w questlogu pokazują się wszystkie wykonane questy, bo być może mam deserta do wykonania, nie mam pojęcia nawet :D
Każde drobne uwagi które są obecnie must have to know mile widziane :)
@edit
Aa, i czy taski są dla facca również? I jakiś minispis najważniejszych czarów dla knighta xd
I ewentualnie jaki darmowy bot jest teraz w użyciu do skilla i potem ewentualnie expa, najlepiej bez siedzenia i sprawdzania co 5 minut czy się nie gubi gdzies po koordach :D
@edit2
I jakieś questy do tego 40lvla są do wykonania które mieć muszę na jakieś expowiska, albo po prostu są bardzo opłacalne?