-
Warwick - co i jak?
Panowie, wzięła mnie ochota na ogarnięcie Wilkołaka, ale "po swojemu" coś mi nie idzie. Problem polega na early game, w którym nie potrafię tym ww nic zrobić. Łatwo mnie harassować, bo z q mam mały zasięg, a i tak mogę oddać tylko kilka razy, zanim pasek many spadnie do zera.
Możecie mi coś doradzić?
Jak na razie zagrałem dwa topy: 1 z Akali, 2 z Kogiem. Akali mnie po prostu zniszczyła, nie byłem w stanie nic jej zrobić. Ciągły harass na dystans do momentu, aż się wysrałem z many, a po tym prostu wpieprzała się we mnie i paliłem flasha/tuliłem turreta.
Z Kogiem wygrałem, chociaż gdyby nie mój jungler, który odwiedził mnie kilka razy, byłaby sromotna porażka, bo straty w farmie nadrobiłem killami.
Grałem z markami ad, seale flat arm, glyphy m res per lvl i quintami mvm speed.
Merci, wits end, fh, sv, fm - to kupowałem.
masterki 21/9/0
Coś pozamieniać, inaczej budować? Doradźcie mi, jak grać, żeby ww był efektywny :D
-
Buty + 3 poty ew ward + pot /
wits end lub glacial shroud (w zaleznosci czy grasz przeciwko ad /ap)
to czego nie zrobiles wyzej
nie przepadam za SV za ww. mozesz zrobic go gdy dostajesz mocno po dupie
hexdrinker i maw jest dobrym wyborem
na koniec sytuacyjnie, qss/ga/fon
Quinty mam do ms, czerwone mag pen, zolte armor, niebieskie mag res per lvl, masteriesy 9/21/0
grasz defensywnie do 3-4 lva. Robisz q-e-w glownie. Vs melee mozna robic q w e. jak masz glacial shrouda juz to spamujesz Q ile wlezie w goscia.
Flash + ignite only.
-
Pograłem tak i jest całkiem okej. Jeśli przetrwam te pierwsze lvle, to później jest już z górki.
Co myślicie o Ionic Sparku po Witsie i FH? Imho całkiem fajny item: hp przydaje się zawsze, olbrzymi as boost, no i niczego sobie pasyw. Co 4 hit 125 magic dmg, przy czym na naszym W mamy około 2as/sec. Magic pena mamy z masterek i runek, to trochę tego magic dmg powinno wejść.
Co powiecie?
@Aha, no i biorąc po uwagę, że przy naszym ulcie zadajemy 5 hitów, to za czwartym powinien wejść pasyw ze Sparka, mam rację? Ult>spark>q i wychodzi niezły burst.
-
ionic spark to raczej tylko w jungle a i tak nie jestem pewien, jak grasz vs ap to chalice rozwiazuje problemy z mana