No cześć
zastanawiałem się dziś jak działa pasyw poppy połączony z nastackowanym leviathanem (-15% dmg) i ninja tabkami (-10%).
Jakieś obliczenia czy coś?
Wersja do druku
No cześć
zastanawiałem się dziś jak działa pasyw poppy połączony z nastackowanym leviathanem (-15% dmg) i ninja tabkami (-10%).
Jakieś obliczenia czy coś?
http://leagueoflegends.wikia.com/wiki/Damage_modifier :
"Damage reduction from armor and magic resistance and from any other sources stack multiplicatively."
Czyli ja rozumiem to tak:
Przyklad: masz 500 hp, uderza cie 200 dmgu
z armora 40% redukcji -> 200-80=120
potem 10% redukcji z ninja tabi -> 120 - 12 = 108
potem redukcja z pasywa poppy -> 50 dmg wchodzi na czysto + 58/2 = 79 hit
Na pewno pierwszy sie liczy armor, co do kolejności 2 i 3 to może być odwrotna, ale to w sumie az tak duzo nie zmienia, najistotniejsze jest to, ze te procentowe redukcje sie nie sumują, a są liczone jedna po drugiej.
Multiplicatively znaczy tak, ze sie wszystko mnozy - tak samo jak majac void staffa i masteries do % magic penetration nie ma sie 50% magic pen tylko 46% z tego co pamietam.
trzeba ustalic, czy redukcja z leviatana, ninja tabi i pasywa poppy to ten sam typ redukcji, ale generalnie formula aliena powinna byc w tym wypadku prawidlowa.Cytuj:
Valiant Fighter is a passive ability that will activate whenever Poppy takes damage that exceeds 10% of her current health, reducing that damage by 50%.
Valiant Fighter's damage reduction only applies to the portion of the damage that actually exceeds 10% of Poppy's health, not the entire damage.
For example: Poppy has 1000/2000 health and is being hit by a 400 damage nuke (after resistances). The 10% of 1000 is 100. The 400 damage nuke exceeds 10% of current hp (100) by 300. The exceeding 300 damage will be reduced by 50% to 150 by passive. This means you will be dealt 250 damage instead of 400 because 150 was reduced by passive.
Example : ( 400 - ( 1000 x 0.1 ) ) x 0.5 = 150
Formula : ( [damage received] - ([current health] x 0.1) ) x 0.5 = actual damage reduced.
Valiant Fighter's damage reduction occurs after armor and magic resistance's reduction.
Valiant Fighter's damage reduction applies to absorption shields.
Valiant Fighter does not affect True damage.