-
Lg l7 sygnal gps
Witam. Jestem posiadaczem ww telefonu. Uzywam aplikacji endomondo (liczy przebiegniete km kalorie itp). Przez kilka dni wszystko ladnie gralo odrazu łapal sygnal gps ale od dwoch dni przestal. Ciagle wyszukuje satelitów trwa to w nieskonczonosc a jezeli znajdzie to na chwile i zaraz znowu pada. Myslem ze to moze jakis blad aplikacji sciaglem inna a problem ten sam. O co chodzi? Z gory dzieki za pomoc
Dodam jeszcze ze jestem kompletnym laikiem w tym temacie to moj pierwszy telefon z androidem.
-
wiem że to może głupie i podstawowe pytania, ale
restartowałeś telefon?
sprawdzasz sygnał na zewnątrz? w budynkach zdarza się, że nie działa poprawnie
grzebałeś w ustawieniach GPS?
sprawdź, czy Google Maps działają prawidłowo
-
Głupio ze nie dopisałem. Tak resetowalem do ustawien fabrycznych - nie pomogło. Byłem biegac 3x nie działało sprawdzałem w innym miescie nawet takze nie działa. Z tego co sie orientuje to googlemap korzysta tez z internetu, niby pokazało mi gdzie jestem ale nie wiem czy moze zapamietało ostatnie sprawdzanie. Nie wiem czy to ma tez jakies znaczenie bo pobralem tez runtastic i tez nie działa a głownie jezeli nie tylko zalezy mi na takiej aplikacji. W ustawieniach nie grzebałem zajrzałem tam mam wszystko zaznaczone i na moje to tak ma byc. Tylu fachowców na forum a nikt nie wie czym to moze byc spowodowane? :>
-
[sarcastic mode]koniec świata się zbliża, elektronika pada[/sarcastic mode]
[more realistic]rośnie aktywność Słońca afaik, też może trochę robić[/more realistic]
ale generalnie ogarnij jak działa ludziom w okolicy(inne miasto tez może być), jak jest dobrze to mogłeś walnąć telefonem o coś czy coś i antena poszła się kochać albo coś, mądrzejszych pomysłów nie mam
a gmaps potrafi ogarniać pozycję po ssid i gsm :D
-
Nie upadł nigdzie a jezeli juz to nie byl to upadek taki zeby cos sie w nim zepsuło.