Witam właśnie w wiadomościach mówili że w Polsce do końca 2014 roku można korzystać za free.. Jednak nikt o tym w Polsce nie wie.. Ktoś to ma?? działa to dobrze? Koszt tego to jedynie wysyłka karty do domu na swój koszt.
Wersja do druku
Witam właśnie w wiadomościach mówili że w Polsce do końca 2014 roku można korzystać za free.. Jednak nikt o tym w Polsce nie wie.. Ktoś to ma?? działa to dobrze? Koszt tego to jedynie wysyłka karty do domu na swój koszt.
Działa, nie jest to jakieś super mega szybkie (512kb/s down), ale wystarczające do przeglądania neta. Koszt to wysyłka do Ciebie (jakieś groszowe sprawy) + ew musisz zakupić modem aby działało to na np. PC.
Sądzicie, że jest to w ogóle opłacalne?
Jak opłacalne? wTf?
Wygrali przetarg na jakąś tam częstotliwość i zanim pobudują wystarczającą ilość tych słupów czy czegoś (właśnie do 2014) to mają za darmo udostępniać na tym pasmie. Nie jest to jakiś super net, ale mój kolega na stancje go sobie zamówił. Koszt modemu to około 100-120zł za najtańszy.
To działa, jest faktycznie w pełni darmowe nie licząc początkowych kosztów wysyłki i chyba karty (grosze). Transfer jak ktoś wyżej pisał, nie jest zbyt mocny. Na początku było to 256 niedawno chyba podwyższyli do wspomnianych 512. Można spokojnie kupić modem 3g, który obsluguje karty Aero2 (nie wszystkie je obsługują) i mieć darmowy net poza domem w komórce czy tablecie, pokrycie zasięgiem jest na ich stronce. Moim zdaniem fajna sprawa poza domem. W domu raczej każdy ma szybszy.
A jak ktos mieszka w Warszawie, to moze odebrac sobie w siedzibie, jeszcze niedawno placilo sie 20zl za "dzierzawe", ktore po zdaniu karty otrzymuje sie z powrotem. We Wroclawiu dziala jak trzeba, uzytkowalem w modemie, ktory zostal mi po internecie z play'a.
A nie wiecie czy modem ORANGE Icon 225 będzie do tego dobry?
Mam też modem 4G Playa kupiony jakiś rok temu.
Jak i gdzie to zamówić??
http://www.aero2.pl/
Na tej stronie powinieneś znaleźć odpowiedzi na Twoje pytania.
Mogłeś kupić wziąść s dzierżawę kartę Jeszcze kilka dni temu w ciągu 3 msc zamkneli wsztatkie sferie cyfrowy Polsat ma własne stoiska sam mam taka kartę u jest problem z jej wymiana
1.Czy potwierdzenie przelewu i skan dowodu można wysłać e-mailem, czy trzeba pocztą offline?
2.Po tym 2014 roku internet stanie się płatny i będzie trzeba wyjąć karte z modemu, żeby nie ciągneło kasy?
Z góry dzięki za odp. ;)