Powiedzcie najpierw kogo z tej pary kupic? Graves - Ezreal oraz kto z tej trojki najlepiej sprawuje sie jako AD Carry? Vayne - Graves - Ezreal
Wersja do druku
Powiedzcie najpierw kogo z tej pary kupic? Graves - Ezreal oraz kto z tej trojki najlepiej sprawuje sie jako AD Carry? Vayne - Graves - Ezreal
ezr graves
Ezreal broken w tym momencie
vayne <3 Nie dajcie się zwieść ezrealon i gravesom =/
Ale tak serio, to ad carry wybierany powinien być w odniesieniu do tego jakie champy pickowane są w twoim teamie.
Cała trójka, którą wymieniłeś jest silna. Mają swoje plusy i minusy.
Ja polecam Ezreala, jak dla mnie jest to naprawde dobry adc i czesto go pickuje ;x
ez najmocniejszy adc atm
graves jest ok, ma największy burst dmg z adc
vayne wymaga specjalnego teamcompa, nie polecam na soloq, chyba, że do kerowania z gówno elo
wybrałbym eza
Święta trójca:
Corki, Graves, Ezreal
Możesz ich picknąć przeciw każdemu i współgrają z każdym supportem. Nie ma różnicy kogo kupisz pierwszego. Kup tego który Ci się spodoba najbardziej. Graves jest imo najłatwiejszy do gry.
Vayne jest hypercarry (tak jak kog'maw), oznacza to, że jeżeli dobrze to rozegrasz to będziesz siał rozpacz i zniszczenie wśród przeciwnej drużyny. Ale musisz raczej mocno polegać na teamie (zwłaszcza jako kog'maw) co by enemy bruiser typu irelia sobie nie skoczył na Ciebie i 1v1, bo team bije enemy supporta.
chciałbym trafiać na enemy, którzy widząc sivir w moim teamie pickuja eza.Cytuj:
Ezreal
Możesz ich picknąć przeciw każdemu
to co napisał kuba, nic dodać nic ująć, kupiłem eza i 3 rankedy pod rząd win, wycarrowałem nieźle ;)
Jak masz dobrze dobrany support to imo vayne rozdupcysz wiekszość linii,jest to też carry ,ktorym mozesz przejebac early a w late z samym bt i pd i tak jedziesz niesamowicie,mam wszystkich tych 3 carry,największy fun ciągne z vayne,graves kozackie combo z ulta i q ,ezreal nie trzeba komentować chyba
Może nie ma sensu pokeować sivir, bo ez sie wysra z many i nakarmi sivirke maną?
Może sivir nie straci %as przez W eza.
Może sivir jest nadal silna, po prostu nie pickowana, bo nie ma nowego skina, czy coś.
Tak tylko, że moc eza mieści się w poke/burst, a jak sivir będzie w stanie wytarczować stuna od supporta/W od eza, to ma wygrany trade.
Co ma Q eza do tarczy sivir? ezem Q naprawdę trudno trafić.
Po za tym sivirka ma dużo lepsze ulti, które nie tylko jej daje bonusy.
Nie jest ona jakąś "kontrą" na eza, bo ogólnie ad carry kontruje się praktycznie tylko skillem, ale sivir daje rade z ezem.
No i nie zapominajmy o tym, że albo ez pokeuje sivirkę i daje jej manę co jakiś czas, albo nie pokeuje i traci, to co w nim najlepsze.
tarcza sivir ma ~15 s cd, eza Q ma ze 3, W z 7-8, do tego ez bez problemu uniknie Q sivir (chociażby z E), więc ma ona dmg tylko z AA, gdzie ez ma bonus as z pasywa, co 3 sekundy Q i jak zbije jej tarcze Q/E/R lub zrobi to support - obniża też as sivir