-
Telewizja cyfrowa w PC
Siema, chciałbym podłączyć sobie telewizję cyfrową do komputera. Mam monitor samsung syncmaster 2233 i jest całkiem spoko, tylko nie ma wyjścia hdmi. Szukałem informacji w necie, znalazłem tylko coś o telewizji naziemnej, mi chodzi jednak o telewizję w upc, więc podejrzewam, że dostanę od nich jakiś dekoder i kartę. Na allegro znalazłem tylko tunery do naziemnej. Jak mogę to rozwiązać? ;d
-
Powiem może tak:
http://multi-blog.pl/2009/03/16/jak-...-do-komputera/
Jeśli chciałbyś odbierać samą analogówkę, wystarczy podpiąć kabel do karty telewizyjnej, bez żadnych zabaw. W przypadku cyfrówki dużo będzie zależało od samego dekodera (czy na to pozwoli) i karty (czy będzie miała odpowiednie wejścia). Najpewniejszym rozwiązaniem jest telefon na infolinię.
A tak swoją drogą, UPC nie oferuje przypadkiem telewizji przez neta?
-
jak dasz radę podłączyć hdmi do dvi to masz z głowy(tylko zmienianie kabli ciągłe może "irytować")
jak nie chcesz się tak bawić to
(dobra, toto podobno nawet dvi nie ma, przejściówka z hdmi na dsub może być droga, kup normalny monitor za ~400zł i z głowy, karta z wejściem tv i wyjściem przez grafikę pewnie dużo tańsza nie będzie, przejściówka trochę tak ale zmiany kabli a za tego dostaniesz jakąś kasę)
@Takey: kilka kanałów chyba tak
also: iz dat sam kajnd of Madoka? czy coś nowego? ale fajna sygna :D