-
kogo kupic
Witam . Mam do was pytanie mam 7300ip i nie wiem kogo kupic lubie grac na midzie postaciami ap, nie musi byc to postac za 6300 , ale tez ostatnio chcialem sobie kupic gp albo olafa, z postaci na mida mam katarina,karthus,leblanc,anivie i kilka innych tylko teraz nie pamietam bo jestem w szkole ; pp
Prosze was o porade i odrazu na champa jakis dobry build . Z gory dziekuje ;))
-
Rozumiem, że lubisz grać na midzie.
Tematy "kogo kupic?" są bez sensu. Masz całą masę postaci na mida, skąd mamy wiedzieć, która ci podpasuje? Graj postaciami z rotacji a jak któryś ci się spodoba to go kup, proste.
#down
A gówno prawda, bo WOTA na Branda wcale nie jest corem...
-
Ja polecam Branda - bardzo fajna postać z dobrym dmg jeśli odpowiednio wyprowadzisz combo, dobra farma w early i spokojnie można nim kontrować większość champów na midzie.
Jeśli chodzi o build - core to sorce + wota, szybki rabadon zwiększy dmg jeśli potrafisz się ustawić w teamfighcie, abyssal sceptre/zhonya jeśli jest mocny carry który cię focusuje i w międzyczasie przyda się jeszcze void staff. Mejai item wymarzony na Branda, ale raczej rzadko będzie okazja go dobrze nastackować chyba, że wymiatasz.
EDIT:
Jeszcze zapomniałem o rylaju, składałbym go przed lub po rabadonie.
-
polecam władce metalu(mordekaiser), jak troche pograsz wygrasz kazda srodkowa sciezke, r>e>q>w, buty+3 poty>pistolet hextech, szczęśliwy sztylet kage'a, berło otchłani, miecz-pistolet hextech, objęcie ognia, anioł stróż/zabójczy kapelusz rabadona, zabójczy kapelusz rabadona/anioł stróż/klepsydra zhnoyi.
Do 3-4 lewelu nie pchaj swojej sciezki zabijajac miniony, ale staraj sie dobijac ich jak najwiecej. Po 4 lvl mozesz pchac i zabijac wiedzmy swojego i przeciwnego junglera. W walce druzynowej staraj sie zabic przeciwnego ad carry z ulti na nim, jak dostajesz focus na siebie robisz szybciej aniola stroza lub klepsydre i uzywasz jej w odpowiednim momencie. Polecam tez zrobic wczesniej nawiedzona maske, aby zwiekszyc swoje procentowe obrazenia z objecia ognia i superumiejetnosci
-
Mordekaisera rowniez mam kupionego juz i gra mi sie nim w pytke
-
Orianna jest fajna, polecam ;) Postać, która przynosi dużo frajdy i fajnie ora.
-
A ja polecam Zyrę. Bardzo fajny ap carry ma dmg, roślinki i bardzo dobre ulti
-
Zyrą nie trafisz ulta = nic nie zrobisz :))))))))))))))))))))))))))
Podpisuję się pod Orianną, OPOPOPOPOPOP
-
@up
trzeba byc niedorozwinietym zeby nie trafic ulti z bodajze 800 cast range i polem razenia na pol mapy (chociaz cast range jej chyba troche znerfili)
zyra, ahri, ryze, ori, cho mid, diana
nie polecam branda, slaby gosciu
i woty sie nie sklada, bo too nerfed
-
Pewnie masz Tfa, ale bardzo go polecam i tak. Łatwy push, ganki, duzo range i odnawialna mana na W.
Polecam rowniez karthusa, jezeli twoj team ustawi sie blisko Ciebie jak padniesz to robisz imba dmg :D.
Akali i Cassio tez spoko midy.
-
brand, mordekaiser, orianna, zyra, ahri, ryze, chogath, diana, twisted fate, akali, cassiopea
te postaci zostaly ci polecone w osmiu postach
powodzenia z decyzja. te tematy nie maja zadnego sensu, jezeli kazdy wymienia po kilka AP postaci ktore zna i lubi. masz mozliwosc sprawdzenia skilli postaci w grze, masz mozliwosc przeczytania o nich na leagueoflegends.wikia.com albo w grze, masz mozliwosc testowania tych postaci w darmowych rotacjach a teraz jeszcze doszla mozliwosc refundow, ergo sam sobie odpowiedz na pytanie "co kupic".
zamykam.