No wlasnie, na jakiej pozycji preferujecie vlada, wiadomo sprawda sie i na topie i na midzie, jednak moim skromnym zdaniem na topie jest bardziej hmmm.... Niebezpieczny? :P
Kogo uwazacie za contre na vlada? (procz fiddla)
Wersja do druku
No wlasnie, na jakiej pozycji preferujecie vlada, wiadomo sprawda sie i na topie i na midzie, jednak moim skromnym zdaniem na topie jest bardziej hmmm.... Niebezpieczny? :P
Kogo uwazacie za contre na vlada? (procz fiddla)
Ciezko powiedziec. Zalezy od compa., chociaz ja uwazam vlada za postac na poziomie wpadcy metalu, ktory moze grac wszedzie i ownic wszedzie. Renek sobie chyba niezle radzi z vladem (przynajmniej ja jak gram rene vs vlad jeszcze nigdy nie mialem problemu). Tak czy siak vlad op. Na midzie sie nie da przegrac z nikim, ostatecznie mozna afk farmic all day bedac przy okazji ungankable.
vlad lepszy na tobie bo zadaniem mida jest mieć jak największy burst, a vlad tego nie ma
kontruje go wszystko, co ma duży dmg w early - riven, renekton, irelia, j4 pewnie by dał rade ale sie słabiej scaluje, jax, wukong - generalnie potrzeba też jakiegoś gap closera, żeby nie zamęczył nas z aa
polecam zagrać vladem na viktora a potem pisać takie postyCytuj:
Na midzie sie nie da przegrac z nikim
dobra kontra na op gragasa :3
vlad to straszny hoj ktorego nie zdejmiesz z linii jak zlozy gunblade czy wota i pozniej niezle cisnie w gosci co sa melee i takiego vlada w early cza udupic i wtedy outlvlowac i gosciu ma przesrane na topie :p duzo zalezy tez od skilla gracza w sumie wiekszosc bo nie mozna powiedziec ze pickniesz na topa vlada i kazdego olafa rozwalisz. raz na topie gralem riven vs vlad to gosciu 200 armora na 7 lv mial i warmoga +zhonye skladal i nie dalo sie go zabic wogole :d
A NA MIDZIE VLADEM INACZEJ BUDUJESZ ITEMY BO DEMEJDZ MUSISZ ROBIC A NA TOPIE CZASAMI MUSISZ BUILDA ZMIENIC ABY PRZETRWAC NA LINII XD
LOL SORY CHODZI MI O REWOLWER XD zawsze sie myle z tymi itemkami :( ziomek up dobrze gada
Imo vlad na topie lepszy bo ma wieksze szanse przeciwko wielu solo top'a ale ja sam wole nim grac na midzie jako ze wedlug mnie latwiej o golda creepy/wolfy/wraithy + kille
Vlad jest dobry przeciwko champom bez gap closera, bo łatwo jest je kite'ować. Więc na takiego Olafa jest niezły. Gorzej z Renkiem czy Riven.
Na midzie prawie nikogo nie kontruje. No może Zyrę ze względu na uniki jej skilli.
Na obu liniach się sprawdzi. Tak samo jak Swain.