Siemka, potrzebuję w szybkim czasie ogarnąć słówka po angielsku, zwroty. Jaki znacie sposób na nauke, która przyniesie efekty? Nie chce ich zapomniec po kilku dniach. Jak sposob jest platny to tez prosze pisac.
Wersja do druku
Siemka, potrzebuję w szybkim czasie ogarnąć słówka po angielsku, zwroty. Jaki znacie sposób na nauke, która przyniesie efekty? Nie chce ich zapomniec po kilku dniach. Jak sposob jest platny to tez prosze pisac.
fiszki ;dddd
Własnie, co do tych fiszek. To lepiej kupic gdzies na necie czy jakos samemu zrobic?
polecałbym kupić ;d
Po co kupowac jak w necie jest tego tyle ze glowa boli, sciagasz, zapisujesz w txt, importujesz do excela, drukujesz w formie tabel, rozcinasz nozykiem i jestes w stanie robic setki fiszek dziennie.
rofl
Co to w ogóle te fiszki?
@up
takie małe karteczki przylepne
@topic
ja to ucze sie na tak zwanego stalowego wzrokowca czytam ile wlezie odpoczywam potem znowu czytam i klade sie spac rano powtarzam i umiem
Czytaj wszystkie słówka co 15 minut, np. w przerwach w trakcie grania.
A ja proponuję program typu eTeacher. Ja korzystałem z wersji 4.0 i jestem bardzo zadowolony. Bardzo mi pomógł. Jest opcja dodawania własnych zadań, dzięki czemu uczę się tylko tych słówek, które potrzebuję. W trybie nauka częściej powtarzam te słówka, których nie mogę zapamiętać, bo tak długo słówko znajduje się w puli pytań, aż nie odpowiesz na nie poprawnie. 2-3 razy w trybie nauka, 1-2 testy i jesteś bardzo dobrze nauczony. A już przy wpisywaniu słówek do zadania, po raz pierwszy stykasz się ze słówkami, dzięki czemu część z nich zapamiętujesz!
Wiele słówek z niemieckiego, których uczyłem się dwa lata temu (gdy zaczynałem naukę tego języka), do dzisiaj potrafię na lekcjach zastosować, czego nie można powiedzieć o niektórych kolegach, którzy uczą się niemieckiego od ponad 6 lat.
Polecam.
A słyszeliście może o mnemotechnikach? Bo podobno one są najlepsze na naukę języków obcych, może ktoś z Was testował?
Tutaj tak piszą: http://www.dlamoz♥♥♥♥♥♥/mnemotechnik...cje-podstawowe