-
Problem hasło livebox
Witam
Moja koleżanka ma problem z internet, otóż kupiła sobie laptopa i chciała podłączyć do niego internet poprzez kabel Ethernetowy jednak sieć była niezidentyfikowana ponieważ nie posiada ona hasła i loginu. Internet działa na stacjonarnym (Win Vista chyba...) a na laptopie nie. Udało mi się jakoś ustalić nazwę użytkownika i okazało się że jest to Neostrada Livebox, jednak hasła nie mam jak ogarnąć, kabel idzie od sąsiadki (xD), czy jest może jakiś sposób by sprawdzić hasło na stacjonarnym? Z góry thx ;)
-
Chodzi o hasło do sieci wi-fi, czy hasło do strony konfiguracyjnej?
@edit
z tego co pamiętam możliwe, że potrzebujesz sterów do liveboxa, jeżeli jest ten starszy (wygląda jak zamknięta książka), przy nowszym już nie ma takiej potrzeby.
jeżeli potrzebujesz hasła do strony konfiguracyjnej (192.168.1.1), to może jest domyślne admin/admin - tam wtedy możesz ustawić hasło i nazwę sieci wi-fi
@edit2
zamiast w repucie pisać, że niby nie pomogło bo próbowałeś i nic to napisz dokładnie co i jak bo nie czaję ;d
do czego te hasło w końcu?
-
W ciemno, to powiedziałbym, żebyś zresetował liveboxa. Tam gdzieś na spodzie był guzik. Wtedy hasło bedzie admin, ale czy login będzie ten sam to nie wiem(nigdy neo nie miałem ;d), ale raczej na infolinii idzie to ogarnąć
-
Login i haslo zostana przywrocone do wartosci poczatkowych, czyli: admin/admin. Ale autor powiedzial, ze livebox jest u sasiadki, wiec nie da rady zresetowac.