Witam.
Czy ktoś ma może dane dotyczące tego, jak dużo danych zużywa Tibia jeżeli chodzi o wysyłkę i pobieranie? Chodzi mi o to jaki internet bezprzewodowy (z jakim limitem) byłby odpowiedni dla graczy? :)
Wersja do druku
Witam.
Czy ktoś ma może dane dotyczące tego, jak dużo danych zużywa Tibia jeżeli chodzi o wysyłkę i pobieranie? Chodzi mi o to jaki internet bezprzewodowy (z jakim limitem) byłby odpowiedni dla graczy? :)
Za kazdym razem jak wykupywalem pakiet neta na telefon to raczej byly groszowe sprawy ze tak powiem.
Ściągnij program NetLimiter i tam będziesz mógł zobaczyć ile proces tibia.exe (czy jak on się tam nazywa) wysyła i pobiera danych.
Z tego co ja pamiętam to około 30mb na godzinę w zależności gdzie przebywasz. jak dużo ludzi na ekranie to wiadomo że więcej
Ja mam internet bezprzewowody orange free z limitem 4gb, spokojnie wystarcza na gre, facebooka, torga. Jezeli gram to pobiera okolo 10mb na godzine, czasem mniej.
to samo, mam polsat mobilny, pingi po 15 - nie ma problemu z graniem
Ja mam chyba ograniczenie w routerze (ktorego niestety nie moge zmienic ;/) predkosci 512kb. A gdy sciagam jakis film z torrentow, to wystarczy ze tam dam ograniczenie 350-400kb/s i juz 3 tibie mi smigają bez wiekszych lagow :). A jak jeden knajt biega sobie to ustaawiam nawet limit 500kb/s i tez smiga spokojnie, czasem go tylko pozacina na troszke, tak wiec nie sadze zeby to byla sprawa predkosci, a tak jak powiedzial Bobek - tutaj chodzi o ping i przerwy w polaczeniu.
tak dobrze chodzi wam ten lte bo jesteście w dużych miastach zapewne:P
A ja dodam że grałem na blueconnect, po wyczerpaniu limitu transferu. Strony miały problemy z wyświetleniem, a w tibie można było grać , czasem rozłączało ale ona nie potrzebuje prawie w ogóle transferu - podobnie jak gg.