Hejo! Ostatnio zrobiłem moje małe e-portfolio więc zapraszam do oglądania i oceniania :-)! Komentarze tutaj czy też na stronie mile widziane :-)! Link: www.jsowa.blogspot.com
Wersja do druku
Hejo! Ostatnio zrobiłem moje małe e-portfolio więc zapraszam do oglądania i oceniania :-)! Komentarze tutaj czy też na stronie mile widziane :-)! Link: www.jsowa.blogspot.com
http://4.bp.blogspot.com/-69Rlx8TNbi...600/kregi1.jpg
To zdjęcie przyciągnęło moją uwagę i w sumie tylko to. Może dla tego że sam nie robię zdjęć modeli gdyż mnie to w ogóle nie kręci. Właśnie wolę robić krajobrazy, macro itp ; ) Ale z tego co widzę to ogólnie całkiem fajne zdjęcia; P
dzięki :-) to zdjęcie zrobiłem u siebie na ogródku :-) i jest zrobione w technice HDR, ja osobiście nie umiem i nie lubię macro i krajobrazów robić :-), a za modelki dostaje pieniądze, więc już to polubiłem :D
Tak właśnie myślałem że jest to robione jako HDR. Fajnie zarabiać na swoich pracach, ja niestety nie mam takich ambicji, zresztą nie lubię robić zdjęcia ludziom, a z krajobrazów ciężko wyciągnąć jakąś kasę. Zresztą dla mnie fotografia to pasja, a nie sposób zarobku ; )
No właśnie dla mnie też! To jest w tym fajne, uwierz mi :-) niedość, że robię zdjęcia i co chwilę mam w obiektywie nowe twarze to dostaję za to pieniądze :-). Dzięki temu mam kasę na sprzęt, a także na własne zachcianki :D! Polecam, naprawdę! Gdybyś jednak chciał jakoś rozwinąć się w tym kierunku to pisz, a chętnie pomogę :-)!
_________
Jako, że Admin prosił żebym podzielił się z Wami najciekawszymi pracami tak więc proponuję, żebyście obejrzeli montaż, który zrobiłem na konkurs fotograficzny. Temat był: "Emocje, które towarzyszą Ci w powrocie do szkoły"
Poniżej link do zdjęcia:
LINK
Krótkie objaśnienie przekazu: Chodziło mi o to żeby pokazać raczej pozytywne emocje tj. "jestem znudzony przez wakacje, bo przeszedłem już w letniej atmosferze wszelkie gry komputerowe jakie miałem (o czym świadczy ten stos przy kartce z napisem "przeszedłem") więc załamuję się nad sobą, przebieram w pozytywnie nastawione ubranie z buźką :D i ruszam czymprędzej do mojej szkoły tj. wszystkim dobrze znanego Hogwartu :D (ta różowa koszulka też ma być swoistym odzwierciedleniem moich emocji :-))
Fajnie byłoby gdybyście powiedzieli mi czy ten przekaz jest dla Was jasny po samym obejrzeniu fotki, bo miałem z tym trochę problemów, jak ująć jasno i wyraźnie mój pomysł, żebyu był czytelny dla każdego :D
Co sądzicie o takiej pracy? Wygra? xD
Po przeczytaniu tematu konkursu, ze zdjęcia można odczytać przekaz, o którym napisałeś. Jednak nie do końca odebrałam pozytywne nastawienie przy powrocie do szkoły, może dlatego, że Twoja(?) mina tego nie ukazuje, koszulka byłaby wtedy dopełnieniem :)
Zauważyłam też, że postać pośrodku nie ma cienia, ale ogólnie praca mi się podoba.
Daj znać jak Ci poszło w konkursie.
Dosyć słabe wykonanie światłocieni i to w sumie najbardziej razi w oczy. Każda postać jest oświetlona z innej strony, tak samo jak ta ściana.
dodatkowo raczej miernie wtopiona ta ściana w reszte pracy, trawa po prostu wygumkowana soft brushem, dośc słaba opcja. Mogłeś użyć vector maski i twardym brushem 1 albo 2 dorysować pojedyncze źdźbła trawy nachodzące na chodnik
Jak dla mnie ta słaba praca, nawet nie technicznie, co tematycznie. Na takie tematy konkursowe lepiej wcześniej przygotować sobie drzewko, rozpiske skojarzeń i do nich dobrać coś najciekawszego, zaskakującego. Fotomontarz przedstawiający Ciebie grajacego z gry, Ciebie na wakacjach i z radosną buzią lecącego do szkoły to bardzo proste rozwiązanie. Zauważ, że większość ludzi może mieć podobne odczucia, wymyśl coś bardziej niekonwencjonajnego, żeby je przedstawić.