Cześć.
Szukam tak jak w tytule filmów o tematyce kryminalnej, ale z genialnymi przestępcami. Coś w stylu Sherlock'a Holmesa, gdzie był owym profesor Moriarty, albo The Dark Knight, gdzie był owym Joker.
Proszę o pomoc, pozdrawiam.
Wersja do druku
Cześć.
Szukam tak jak w tytule filmów o tematyce kryminalnej, ale z genialnymi przestępcami. Coś w stylu Sherlock'a Holmesa, gdzie był owym profesor Moriarty, albo The Dark Knight, gdzie był owym Joker.
Proszę o pomoc, pozdrawiam.
Może coś w stylu gangsterskich filmów z Alem, Denirem, których pełno. Jeszcze jest Blow z Deepem. Może Godfather... szczerze to pełno tego, co drugi film ma taką fabułę : >
Limitless może, American Gangster bardzo fajny film gangsterski, choć niekoniecznie z geniuszem w roli głównej, sleepers - mega film o przyjaźni.
prawo zemsty idealnie by ci pasowało
Coś w stylu "czerwony smok"? Jesli tak to jeszcze inne filmy o Hannibalu.
ja od siebie polecę "Podejrzani" naprawdę wciągający film- stary, być może oglądałeś, a jeśli nie to powinieneś!
A może serial - Białe kołnierzyki/White Collar.
Nietykalni (The Untouchables) z 1987.
Siedem , nie można nie obejrzeć.
Ocean's 11,12,13 (może nie mroczny ale fajnie kradli i dobra obsada)
Breaking Bad - serial, meeeeeeeeeeeega!
Jakbys sie jednak skusil na serial, to polecam Dextera, dosc popularny serial o seryjnym mordercy jednoczesnie pracujacym w policjii.
ja bym polecil cos z polskich kryminalow. Miedzy innymi " Fala Zbrodni ". napraawde warty uwagi, juz trzeci raz ogladam od poczatku ii czasami niektore odcinki po dwa razy z rzedu ; ).
Od siebie serdecznie polecam Gorączka, świetny film na pewno ci się spodoba. Podchodzi pod twoje klimaty. Przy okazji świetna obstawa aktorska. Pozdro
"Złap mnie, jeśli potrafisz"
Może Plan doskonały? Mi osobiście film bardzo się podobał i oglądałem go kilka razy.