Ktoś mi wytłumaczy ile taka norma powinna wyglądać w której minucie? =)
I co robić by dobrze csowac gdzie sie doszkalac? boty czy normale czy co.
Wersja do druku
Ktoś mi wytłumaczy ile taka norma powinna wyglądać w której minucie? =)
I co robić by dobrze csowac gdzie sie doszkalac? boty czy normale czy co.
Okolo 90cs/10 min to juz naprawde calkiem dobrze. Ogolnie w 10 min mozesz zgarnac bodaj 108 minionow + masz jeszcze wraithy.
no na midzie zgarniesz wiecej niz top/bot,
na topie najtrudniej farmic
Well, biorąc pod uwagę że pewnie większośc TORGowiczów to elo typu 1200-1500 (?), z moich obserwacji na tym elo 20 minuta to 100-160cs, bardziej pod tą niższą granicę..
Ja jestem z siebie zadowolony jak w 12 minucie mam 100+ CS'a. 1400 Elo.
Jak już mówiłem wcześniej.
20min
Top, zazwyczaj ok. 170-180
Bot , zazwyczaj +180
Mid ~200+
Spokojnie da się więcej, oglądając turnieje widziałem kiedyś jak Alex Ich miał 240 creepów Vladem na midzie w ~20-22min
bo to turnieje nikt nie csuje jak pojebany na normalach/rankedach (dobra premade to ok) ale solo q 150 w 20 jest ok doliczajac roam z mida, jak masz 200 cs i jeszcze roamujesz to jestes kozak jak chuj, jak nie roamujesz no trudno potem placz, ze mam 200 cs w 20 min, ale nob tim przegral z enemy ap co ma 120 i zruchal all linie gdy ja sobie bilem minonki joł
licze tu bez wraithow bo to zawsze 4 cs co 50 s
Każdy gracz, który już kawałek czasu gra powinien wyrabiać się w cs-ach podanych poniżej:
do 15 minuty - 100 CS
do 25 minuty - 200 CS
Wiadomo, że jungler ma trudniejszą pozycję w takiej sytuacji, ale stara się dorównać reszcie.
Prawda jest taka, że cs zależy również od przebiegu rozgrywki, ale faktem jest że jeżeli siedzisz na lini non stop to w 10:00 powinieneś wyrabiać 80-90 cs'a. Taki wynik styka na soloq.
zalezy od postaci
przykladowo mordekaiserem jestem w stanie wykrecic 250-260 csu w 25 minucie, podobnie irelia vs latwy top, to samo nidalee.
ale grajac np. leblanc nie zrobisz wiecej niz 100 cs w 15 minucie za chuja
ustal sobie jakas minimalna granice i staraj się ją wykonać
ale tak mocno ogolnie to mysle, ze w miare dobry poziom to:
100@11/12min
150@20
250@30-33