Witam, posiadam 25lvl Paladyna. Skille po 70/65 Czy opłaca mi się nim robić taski na tarantule? nie będzie waste? jak tak to gdzie? :)
Wersja do druku
Witam, posiadam 25lvl Paladyna. Skille po 70/65 Czy opłaca mi się nim robić taski na tarantule? nie będzie waste? jak tak to gdzie? :)
Nie, nie będzie waste, wyniesiesz jeszcze do tego ogromny profit. Występują one w Port Hope na wschód od miasta.
Port Hope na prawo od Adamsa. Nie wiem jakie eq posiadasz dlatego proponuje bić pojedyńczo. Biorąc pod uwagę, że z bosa nieźle sypie to profit jest niemal pewny
Waste nie, ale na tym levelu i z tymi skillami to strata czasu, tarantul jest tam mało, musisz mieć ich 300, tyle samo co małp, a małpy właśnie zrobiłem podobną postacią, znaczy skille gorsze. Jeden task na małpy zajął mi 1,5h, w czasie robienia 3 tasków wbiłem 3 lvle, znaczy 28 mam teraz.
Ja tarantule robiłem jakoś w niecałe 2h pod warunkiem ze byłem sam (biegałe po wszystkich 3 cave'ach). Natomiast na małpach to są zawsze 100+ EK na bocie bo z nich ładnie kasa sypie. Więc ja osobiście polecałbym trantule. Jak dobrze ogarniasz nie zużyjesz ani jednego potka. Tylko sporo fooda zabierz bo z nich nic nie leci.
Ja miałem właśnie odwrotnie, na tarantulach siedzą 25 knighty i wybijają wszystko, za to na małpach jest pusto, a nawet jak się trafi jedna osoba to i tak się szybko bije. Plus do tego z małp leci żarcie i small stones, które u mnie chodzą 25 gp/sztuka, więc też się opłaca. Jedynie zabieraj zawsze ze sobą z 10 manasów, bo jak ci wypadnie 10 sibangów czy merlkin to może być ciężko, ale raczej więcej jak 3 ci nie pójdą. Ja robiłem małpy 25 RP, skille 68/50, eq chujowe, nawet bez bohów i po 3 taskach mam 28 lvl i jakieś 10k w kasie na +, do tego z 250 small stones i te itemy zwierzęce co z nich lecą.
dobra miejscowka jest tez na yalahar pod giant spiderami.Troche tych tarantul tam jest.W miedzyczasie możesz skoczyć na zombie i level leci.
Przecież 300 tarantul robi się w może 1.5h jak biega się po wszystkich 5 jaskiniach i przechodzi sie tunelami. Bijesz z royalek i już z jajek, kasy i steel helmetów jest profit, a z bossem to już w ogóle, po trzech taskach jest 25+ k profitu. Potem warto zrobić też mamuty. Małpy też są ok , ale np na moim świecie kamyki chodzą po 10gp (premia) i szkoda nawet to zbierać. No i nie ma bossa ( chyba, że będziesz miał juz 20pkt).
No i co, że nie ma bossa? Chodzi o to, żeby szybko levelować. Wbijasz 30 lvl, robisz quest na pirate outfit i 3 taski na nargor. Nie ma z nich co prawda pkt u adamsa, ale wbijesz 45 lvl i będziesz miał z bossów minimum 500k, więc jesteś na jakiś czas ustawiony, a taski żeby mieć punkty robisz potem, czyli ewentualnie jakieś tortoisy czy coś żeby dobić 50 lvl i od 50 taski, które dają w miarę expa i kasy. Moim zdaniem robienie tych pierwszych tasków mija się z celem. Gdzie np. znajdziesz tyle badgerów żeby się opłacało tracić na to czas?
Badgery można robić przy okazji z taskiem na mamuty :)
Nom w taskach jest akurat tyle fajnie ze RP ma duzy wybór gdzie waaste raczej niema wogole ;)