Witam wszystkich mam problem otóż posiadam router pentagram cerberus P 6331-42 i chce założyć otsa . Wydaje mi się że odblokowałem porty i mam zrobione no-ip,bo moje jest zmienne.Mimo tego nie da sie zalogować na serwer. Co może być nie tak ???
Wersja do druku
Witam wszystkich mam problem otóż posiadam router pentagram cerberus P 6331-42 i chce założyć otsa . Wydaje mi się że odblokowałem porty i mam zrobione no-ip,bo moje jest zmienne.Mimo tego nie da sie zalogować na serwer. Co może być nie tak ???
neta mam z netii, nie wiem jak sprawdzić bo jestem kompletnie zielony w tym temacie ;D
ip wew
Daj sobie spokój. Kiedyś próbowałem to zrobić, długo się męczyłem i gówno mi to dało (też mam neta z netii). W zasadzie na takim serwerze i tak nie uciągnąłbyś dużo osób.
Była taka strona do sprawdzania czy masz porty odblokowane. Ale nie pamiętam jej adresu. Jak chcesz to sobie poszukaj i posprawdzaj. Kup dedyka.
A tak btw. to netia daje publiczne adresy ip, więc teoretycznie z takim serwerem nie powinno być żadnych problemów.
ok poszukam jeszcze , dzięki
Na neti stawiałem serwer pod takie szkolne wary. Ale wtedy miałem modem odkąd używam routera to jest niemożliwe. Siedziałem na tym x godzin i mimo nieskończonej ilości prób nic nie wykombinowałem.