W rotacji Varus, więc postanowiłem go wypróbować, mimo braku escape strasznie mi się spodobał. Robię na niego standardowy AD Carry build, myślę nad Tri Forcem, warto? Co maksować na nim najpierw? Kiedy go pickować, kiedy nie?
Wersja do druku
W rotacji Varus, więc postanowiłem go wypróbować, mimo braku escape strasznie mi się spodobał. Robię na niego standardowy AD Carry build, myślę nad Tri Forcem, warto? Co maksować na nim najpierw? Kiedy go pickować, kiedy nie?
r>q>e>w
jak masz bardzo problemu z farma to r>e>q>w
normalny build, jak obrywasz na linii to mozesz zaczac od bt
triforce niezbyt, niespamowalne skille z dosc dlugimi cd, phage tez nie jest potrzebny bo mamy slowa na e a z q i tak nie jest ciezko trafic
niezbyt viable postac ale fun2play
polecam grac z sona
ogromny burst w early, świetne mid game no i tylko brakuje escape w late ale ma game changing ulti i dosyć dobre AoE
standardowy build
polecam
co do pickowania - nie pickuj go gdy enemy team ma dużo assassinów (np noct irelia) lub bardzo agresywną linię na bocie (typu graves blitz, ez leona, corki leona itd)
Tak więc, brak escape mode w late przekreśla jego użyteczność na wyższym ELO. Dobry carry, to taki który zadaje "tons of damage" przez cały team fight, a tu już pojawia się kwestia pozycjonowania, którą ciężko osiągnąć bez skutecznego escape mode. Jego największym plusem, jest team snear z ulta, czego brak innym carry. Ogólnie jako carry jest dość dobry, ale nadal nie dorównuje ezrealowi, gravesowi oraz urgotowi, moim zdaniem w chwili obecnej najlepsi carry.
Co do rozdawania skilli r>w>q>e , W dodaje dodatkowy dmg, którego brak varusowi, gdyż nie został on zbyt hojnie obdarzony przez RIOT. Q standard skill do harasu, ewentualnie do ściągania kilki creepów na raz. E, nie potrzebne do maxowania IMO, warto dodać jeden plusik, gdyż jest to potrzebny slow.
Co do Twojego pytania dotyczącego Triforca, jest on nie wskazany na tą postać. Phage (slow) w tym wypadku nie potrzebny, gdyż posiadamy E. Opcjonalnie najlepszy build Buty + 3 poty > 2doran sword + vampiric sceptre + Berserki > Infinity Edge > Phantom > GA > Last whisper (zależy od sytuacji, jeśli mają dobry dmg i mało arma lepiej GA, jeśli odwrotnie lepiej Whispera)> Bloodthrister. (Infinity wymienne z Bloodthristerem na swoich pozycjach w zależności od sytuacji na lini).
Mam nadzieje, że pomogłem w razie pytań MSG.
Moja 2 gra Varusem. Powiem wam, że to jedna z lepszych gier jakie rozegrałem, ponieważ walka trwała 1godzine 18minut
http://i47.tinypic.com/34jd9pt.jpg
nie umiem grac postaciami bez escape, za duzo padam, tylko jedna z trzech gier mi sie udala - 11/1/1, reszta to 7/6/7 (w tym moj pierwszy quadrakill XD), i 3vs3 1/7/9 chyba : o
btw. jest jakis champ podobny do varusa (range, carry), ktory ma odrobine wiecej hp? ;>