-
Rosyjski film wojenny
Witam. Chciałbym was prosić o pomoc w odnalezieniu jednego filmu. Postaram się wam podać tak dużo szczegółów jak tylko mogę.
Był to rosyjski film wojenny. Opowiadał on o pewnym oddziale (od treningu i rekrutacji aż po wyjazd na front).
- Przechodzili przez trening z wchodzeniem na górkę z plecakami pełnymi kamieni (narzekali ale później pokonywali tych bez plecaków).
- Tutaj odwołam się do męskiej pamięci ;) , była pewna scena seksu z pielęgniarką, gdyż jak sami stwierdzili mogą już nigdy nie wrócić. (Jeden z nich wtedy wpadł w histerię - "Jak oni mogą to robić jak zwierzęta ?")
- Kradli już na froncie puszki z żywnością z ciężarówek ponieważ panował głód.
No i epicka scena, obrony jednego z przyczółków aby oddział pancerny mógł przejechać. Po ciężkiej obronie gdzie zginęli prawie wszyscy jeden z grupy melduje generałowi który przyleciał helikopterem, że oddział moze przejeżdżać, że utrzymali stanowisko. Generał wtedy mówi mu, że wszyscy się wycofali i oni też powinni tylko wiadomość do nich nie dotarła, wtedy żołnierz zaczyna płakać i w szoku powtarza jeszcze raz, następnie generał go przytula.
Film był naprawdę świetny i bardzo mi zależy aby jeszcze raz go zobaczyć.
Z góry dziękuję za pomoc.
PS. Będę też wdzięczny za inne filmy okazujące okrucieństwo wojny.
-
http://www.filmweb.pl/9.Kompania
Proszę bardzo. Ruscy przesadzili z tą swoją bohaterskoscią w tym filmie i to bardzo, no ale pomijając to, to zajebisty film :d
-
9 Kompania?
aaahh zapomniałem odświeżyć strony ;)
-
-
Mogę Ci polecić film/serial nie wiem jak to nazwać, "Kompania Braci" składa się z 10 odcinków, każdy trwa około 1h. Fajny film opowiadający o ludziach którzy na ochotnika zgłosili się do wojska i przechodzą szkolenia i treningi, a potem zostają wysłani na front jako Kompania E, docierają do Normandii, następnie idą wgłąb, docierając do Niemiec. Film oparty na wspomnieniach ludzi którzy tam walczyli i wypowiadają się na temat różnych rzeczy. Godny polecenia film :)