Witam,
Otoz zawsze grajac ad arry mam zyciowke. Czy isc w BT czy IE, i kiedy LW/GA/PD ?? Na tristanie czesto skladam pierwsze infa i bt, kupuje zielona potke i daje rade bo ma zajebisty AS boost z Q. Ale ogolnie to jak to jest ?
Wersja do druku
Witam,
Otoz zawsze grajac ad arry mam zyciowke. Czy isc w BT czy IE, i kiedy LW/GA/PD ?? Na tristanie czesto skladam pierwsze infa i bt, kupuje zielona potke i daje rade bo ma zajebisty AS boost z Q. Ale ogolnie to jak to jest ?
Moim zdaniem, jak i high elo znajomych IE > BT zawsze na 1 item. VS w zupełności wystarczy po bf. IE daje Ci fajnego kopa do ad i crita. W połączeniu z następnym itemem (pd) rozwalasz wszystko co się rusza robiąc większy dmg jak z bti moim zdaniem te 2 itemy to insta core na każdego i jest to kwintesencją carry ad. Co do 2 części LW składasz jeżeli twoi przeciwnicy stackują armor. Najlepiej 3+, ale lubię złożyć ten item zaraz po pd. GA wiadomo jeżeli jesteś focusowany, alternatywą może być QSS np. na takiego ww. PD moim osobistym zdaniem nie opłaca się składać więcej niż 1. Buty - 2 dorany - bf/vs - bf/vs - ie - zeal - pd -lw - ga/qss - bt. Polecam.
BTW. na trist heal + ignite. NIC INNEGO!
@down
Guardian Angel.
Przepraszam, że leciutko offtopnę, ale od czego skrótem jest GA? ;o
@up
Dzięki. ^^
@Topic
Podepnę się tematu, uważacie, że trinitka jest dobrym itemem na Urgota?
bt na vayne lepsza opcja od ie, chyba że zestompowałeś enemy lane do zera to ie (na reszcie ad też jest ok jeżeli twój tank lane jest słaby lub go wcale nie ma)
na większość ad build jest taki:
buty 2 dorany vamp scepter zerki ie pd lw ga bt
lub
buty phage vamp scepter ie trinity force lw ga
vayne buty 2 dorany vamp scepter zerki bt pd lw ga ie lub standardowy
Tyle, że bt kosztuje 1k mniej, można powiedzieć, że nawet taniej, bo v scepter i tak kupujesz.
I przez te 1k golda masz hity po 200 zamiast po 100.
No i nie co drugi hit to kryt a co czwarty ;p, dlatego zawsze mnie zastanawialo czy regularny dmg jest lepszy niz te krity co jakis czas z IE.
No tak, bo 50% z Tumbla sie nie liczy co 2 sekundy co nie? Lepiej nastackowac do 100dmg bt zeby wiecej z tego tumble + auto attacki + ult.