Witam,
Jakie musze miec runy, z czym zaczac i w ogole co i jak, azeby jak najszybciej zrobic dragona fiddlem ?
Wersja do druku
Witam,
Jakie musze miec runy, z czym zaczac i w ogole co i jak, azeby jak najszybciej zrobic dragona fiddlem ?
Na starej jungli bodajże (a może już nowej) na zwykłych runach i blue zrobiłem blue na 3 lvl przy pomocy ad i supporta. Sam raczej przed 3 poziomem draina chyba nie dasz rady
Inaczej,
Niech ktos ogarniety sie wypowie, w jaki sposob zrobic fiddlem SOLO dragona.
2 dorany, blue buff, 2 poziom draina, przynajmniej tak bylo jak ostatio gralem fieddle w jugnli, a to troche czasu temu bylo.
Ale to raczej na drugim blue ? A mi chodzi zeby na pierwszym zrobic :)
Widzialem goscia który szedł TP/smite i wlasnie jakos mial patha tak, że robil jungle w ten sposob, ze mial gdzies tam warda i sie do tego warda tpowal by mogl zaczac bic dragona zanim mu podrosnie hp ( bo to chyba co jakis czas podrasta, prawda? ) I dawał radę ;d
Ciężko powiedzieć ale możesz spróbować na customach i daję taki protip: używaj potionów podczas gdy masz cd an draina bo jeżeli użyjesz potiona podczas draina to drain się wyłączy ;)
Co minutę się zwiększa.
Dragon na 3 lvl to trochę hardcore, ale na 5 easy (jak masz blue/blue potkę+dorany), potem to już oczywiste, że proste to jest. Tylko trzeba mieć 9/0/21, a nie 21/0/9, żeby mieć 10% CDR. Fiddle jungle jest dość ok, ale jest dość łatwy do conunterjungli, bo jak mu ktoś podwinie blue pierwszego, to jest trochę useless, plus dobrze mieć na midzie jakiegoś Mordekaisera, etc. żeby móc bez problemu zabierać 2 i 3 blue, bo są mocno przydatne (Mieć a nie mieć 20% CDR na ulcie, który ma duży CD, to różnica, plus na blue masz infinity draina, czyli jak masz AP i Armor, to możesz nawet i barona solo robić (IMO trudne, ale ja noobem jestem, to nie słuchajcie ;p), i to nie tak późno).
@down: 250, a 975 (190x5+ 25 dla ciebie za ubicie) wydaje się być viable. Zwłaszcza, jak grasz premady (a do tych fiddle lepiej się chyba nadaje jak do soloq), to jest całkiem ok. Ty masz 215 gold, więc jakby ty tracisz 35 golda, w zamian twój team dostaje 760. Warto, wg. mnie. Plus potkę używasz potem nie tylko do dragona, ale przydaje Ci się przy jungle route, w razie 1v1 z enemy junglerem masz infinity drain niemal, o ile nie wbije ci jakiegoś stuna czy coś, to wygrasz. Viable.
Dziala, dziala :D Tylko czy te 250 g na potke jest tego warte ?