siema, mam problem z youtube
gdy ogladam filmiki to czasami dzwiek/obraz przycina a niektore filmy crashuja w pizdu przegladarke jak zamkne zakladke z danym filmem
probowalem reinstallowac, sciagac update itp flasha
jak to naprawic?
Wersja do druku
siema, mam problem z youtube
gdy ogladam filmiki to czasami dzwiek/obraz przycina a niektore filmy crashuja w pizdu przegladarke jak zamkne zakladke z danym filmem
probowalem reinstallowac, sciagac update itp flasha
jak to naprawic?
musisz mieć już nieźle nakopane w kompie
Flash to jest nieźle nakopane. Jakbyś daj radę zainstalować najstarsza wersję, na której yt nie twierdzi, że się nie da mogłoby pomoc. Albo odtwarzaj w vlc(nie jest to łatwe, sam nie wiem, ją mi się udało)
Z każda aktualizacja na nie najnowszym sprzęcie spada wydajność. Ale każda aplikacja flash wymaga minimum jakiejś wersji i na starszej działać nie będzie(dawno temu na 750mhz duronie 360p działały. Teraz byłem zmuszony cofnąć się do 800mhz durona i 240p się nie da. Fajnie? Generalnie na celeronie 2.4 mojej mamy ledwo idzie)
a vlc pozwala odtwarzać filmy html5 w sobie uruchomionym jako wtyczka do lisa. Teoretycznie powinien też zastępować odtwarzacz yt. Ale tak łatwo nie jest niestety. Możesz zawsze też kopiować adres i w zwykłym vlc odtwarzać(ja nie miałem siły, zrezygnowałem z yt w ogóle)
Sprobuj usunac recznie w panelu sterowania, wszystko od Flasha (przewaznie, sa dwie wersje, pod IE i pod inne przegladarki) a nastepnie zainstalowac najnowsze wersje, zarowno pod IE jak i inne przegladarki. Pamietaj o odpowiednich wersjach pod swoj system.
Zastosuj sie do tego artykulu; szczegolnie punkt 5, 6, 7: http://helpx.adobe.com/flash-player/...-video-or.html
Ew. reinstal przegladarki.
Btw. jakiego kompa masz? Bo jak kolega na gorze mowi ze na starszych sprzetach sa problemy, tak u mnie na dosc nowym sprzecie wszystko ok smiga bez wzgledu na update flasha.
śmiga jeśli grafika zapewnia wsparcie
odkąd flash potrafi jechać na grafice to żeby działać na cpu wymaga potwora zdolnego odtwarzać co najmniej h264hi10p 1080p z ciężkim typesettingiem aby te 720p na yt działało -.-
sempron 2,0 dawał radę, athlon64 3000+@1,8 był później i było gorzej no i mobo (następna) padła i celeron 2,4 nie chce 360 jak trzeba odtwarzać
@up, Co Ty z tym VLC odwalasz? ;o Na każdym systemie z przeglądarką wspierającą video/audio tag i format webm html5 działa normalnie, nie trzeba nic kombinować. http://youtube.com/html5 prawdę Ci powie.
Napisałem, że html5 przejmuje bez problemu i normalny odtwarzacz yt też powinien zastąpić. Ale jakoś mu nie wychodzi
jak odtwarzasz film, to wejdź w menadżer zadań i zmień plugin-container.exe zmień priorytet na powyżej normalnego, u mnie to pomaga ;)
i jeśli grafika nie daje rady/nie umie to wyłącz wspomaganie sprzętowe(domyślnie stara się doić grafikę a jeśli ta nie umie nawet tego odtworzyć to zamiast przejść na cpu po prostu sie tnie)