Witam zastanawiam się nad wyborem broni jakie będę używał knightem i nie wiem które bo słyszałem
Wiec proszę gorąco o rady +,- itp;d
Wersja do druku
Witam zastanawiam się nad wyborem broni jakie będę używał knightem i nie wiem które bo słyszałem
Wiec proszę gorąco o rady +,- itp;d
Takich tematow bylo miliard tutaj, a wpisujac w google jeszcze drugi miliard..
axe - duzy atak, slaba obrona
sword - maly atak, duza obrona, ciezkie
club - sredni atak, srednia obrona
odkad weszly areny svargrond nie ma znaczenia jaki gatunek broni wybierzesz
no ale jeszcze axe ma tanie arm dodające obrone od energii i +2 do axa
sword ma shield dodający +3 do sworda i w miare tanie arm(z inq)
a club ma najtańsze ringi
wg mnie axe
defence w broni jest mi zbędny
Polecam club, zrób coś innego i bądź oryginalny. Zresztą sam club nie jest wcale gorszy od axa i sworda
zależy jak stoisz z hajsem, jezeli nie jestes zbyt majetny to bierz sword! na 75 lvl kupujesz avengera i bijesz wszystko co popadnie za milion :) jezeli jestes billem gatesem tibi to wiadomo bierz axe. jest jeszcze 3 mozliwosc, mozesz byc hipsterę wtedy skilujesz club fighting :)
Jeszcze dochodzi wygląd:
SCA prezentuje się ładniej niż np. taki magic sword.. a cluby nie opłacalne już za bardzo jak broń od lvli no chyba że liczysz się z taniością to polecam.
Cluby nie sa zle, obsidian truncheon jest tani, a atak jest dobry. Windbor armor , ten dajacy 2+ do cluba kosztuje tez grosze bo jakies 100k+. Ja bym Ci polecil club :P
moim zdaniem różnice są na tyle małe, że lepiej brać to co się podoba z wyglądu
osobiscie polecam axe bo atak jest wazniejszy niz deff w broni.
a patrz pod wzgedem jaka bron i za ile na jaim lvl bedziesz nosic jak na kase patrzysz ...
Wszystko jedno- bierz co Ci się podoba, bo dużej równicy nie ma.
Niektórzy piszą, że axe ma słabą obronę. To błąd. Przecież jeżeli obrona broni jest niższa niż obrona tarczy (w 1h prawie zawsze tak jest) to liczy się obrona pochodząca wyłącznie w tarczy. Dodatkowo liczy się tylko +do shieldingu. Np. jeżeli o axe mowa: sca ma +3 shieldingu. Patrząc z tej strony tylko nisko lvl topory mają niską obronę, na wyższych lvl się wyrównuje.
IMO: masz dużo kasy: bierz axe- najsilniej biją, super wygląd. Jeżeli nie: chwytaj club- tani, mocny (niestety często bez modyfikatora obrony). Swordy są najlepsze na w niskim przedziale lvl. Są bardzo fajne tylko drogie. Mnie się poza tym znudziły- kiedyś tylko ich się uzywało (ile lat można biegać z sovem...)
axe bo atak
club bo tanie club ringi armor i palka z inq
sword beznadzieja atm
Zdecydowanie axe