Witam parę razy oglądałem jak ludzi grają mida tristana ap. Postanowiłem sprawdzić pwiem szczerze że na początku cisnie :D
Tylko nie do końca wiem co się opłaca budować na taką tristane i jak skile rozdawać.
Ma to sens czy lepiej ad na bocie ciśnie?
Wersja do druku
Witam parę razy oglądałem jak ludzi grają mida tristana ap. Postanowiłem sprawdzić pwiem szczerze że na początku cisnie :D
Tylko nie do końca wiem co się opłaca budować na taką tristane i jak skile rozdawać.
Ma to sens czy lepiej ad na bocie ciśnie?
ad
ap jest martwa jak tylko wskoczy na kogoś
ap trystana dobra na low elo polecam
wwwww peeeeeeenta kill
ap trist jest troche jak katarina, fun to play, ale na dłuższą mete to gówno
jako lastpick kata op z dobrym kompem i odpowiednim enemy teamem
Jak wskoczysz i nikogo nie zabijesz, to jesteś w dupie. Jak Zabijesz/asysta, to jest spoko. :P
Taka lb bez powrotu i ze zjebaną animacją skoku.
Stronk pick, ale MUSISZ wygrac early. W tym celu ostra dominacja mida i wbijanie ile da sie fragow. Potem kazdy schodzi na combo, albo czasem na samo dfg+W. Low elo pogrom robi potezny.
R>W>E>Q
Build
butki>2x dorans + kage's lucky pick>dfg>rabadon.
Harasujesz pare razy z E, potem wbijasz w typa W+E+Ignite i kill na 3-4-5 lvl juz powinien byc!
ta postac jest kupowa bo e ma dosc maly range a aa masz tak slabe, gorsze niz enemy caster + jak skaczesz to mozna sie domyslic ganku/ jak skaczesz bez ganku to cie enemy zrucha troche lipa ale roam fajny w tf tez guwnix bo padasz zanim dolecisz ;s
Jako ze nikt jeszcze o tym nie wspomniał: ap tristana umarła po wprowadzeniu ostatniego patcha, który zlikwidował wybuchanie minionów po skoczeniu na nim, dzięki czemu można było robić akcje w tym stylu:
[y]oQ_03wBhWt0[/y]
pozdrawiam i nie polecam
@edit
nie tyle co umarła, ale jest duzo mniej fun to play
nadal z dobrymi itemami potrafi zdjac enemy squishy na combo, jak kazdy nuker, ale jest po prostu duzo slabsza na lane phase