Witam
W umowie dostałem pakiet non stop od plusa. Mam jakieś 200mb miesięcznie i jak wyjdzie po za limit zmniejsza się tylko transfer. Problem w tym, że nie wiem jak to włączyć w telefonie.
Mam Samsung Galaxy Mini 2.
Wersja do druku
Witam
W umowie dostałem pakiet non stop od plusa. Mam jakieś 200mb miesięcznie i jak wyjdzie po za limit zmniejsza się tylko transfer. Problem w tym, że nie wiem jak to włączyć w telefonie.
Mam Samsung Galaxy Mini 2.
No jeśli masz w umowie 200 mb to ten pakiet jest włączony chyba bez Twojego udziału. To tak jak z minutami chyba
Też mam smartfon w plusie i masz już w umowie internet, tak jak ja. Co miesiąc po każdym doładowaniu, czy tego chcesz, czy nie, ściągają Ci określoną kwotę na pakiet internetowy. U mnie wygląda to tak że kupuję kartę za 40zl i z tego 10zl jest ściągane na pakiet. Sprawdź w umowie jak to u Ciebie wygląda
A moze mu chodzi o to jak wlaczyc internet?
Ustawienia > sieci bezprzewodowe i tam znajdz transmisja danych lub siec komorkowa i zaznacz.
Wszystko mam zaznaczone. Wychodzi na to, że nie włączyli mi tej opcji mimo smsa z potwierdzeniem. Zobaczę w poniedziałek.
może sprawdź jeszcze APN w telefonie? instrukcje masz w necie, np http://www.plus.pl/indywidualna/Uslu...ienci/APNPlus/
A ja jeszcze tak wspomne, ze kodem *110# mozna sprawdzac jakie pakiety sie ma aktywne. Moze sprawdz tam czy net wlaczony, zanim do boku pojdziesz xdd i w tym kodzie mozna tez sobie wlaczac i wylaczac :)
Ja mam abonament ziomek. Ten kod nie działa.
Pobawiłem się tym APN i nadal nic.
No nie rozumiem tego. Na stronie jest napisane, że mam ten pakiet a w telefonie nie ma. Byłem u babki w Plusie i ona mi powiedziała, że wszystko powinno być w porządku. Ehhh..
A może ja coś źle robię. Po ustawieniu tego wszystkiego od razu mogę korzystać z internetu czy muszę jeszcze coś włączyć?
Po ustawieniu apn musisz włączyć transmisję danych
ustawienia -> sieci zwykłe i bezprzewodowe -> sieci komórkowe -> włącz przesył danych
@edit
a nie, to już było... hm. powiedz w takim razie jak masz to poustawiane, że nie działa. i po pierwsze powiedz czy wyświetla Ci się ikonka e/h/3g na belce powiadomień
@down
Usuń wszystkie inne apn i zostaw tylko ten utworzony do plusa, kumplowi ze spiką to pomogło ; d
Mam ustawione tak jak tutaj:
http://www.plus.pl/indywidualna/Uslu...ienci/APNPlus/
A ikonki żadnej nie ma właśnie...