Siemka.
Mam problem. Chce zrobić wciecie akapitu w tekście na stronie www tylko nie wiem jak to zrobić w HTML. Mógłby mi ktoś w tym pomóc ?
Wersja do druku
Siemka.
Mam problem. Chce zrobić wciecie akapitu w tekście na stronie www tylko nie wiem jak to zrobić w HTML. Mógłby mi ktoś w tym pomóc ?
i jeszcze jedno.
kiedys mialem taki fajny generator menu spirtes tylko n ie moge go znalezc ;x wrzucalo sie paczke z obrazkami w rar albo zip i on generowal obrazek z menu i od razu kod css, zan ktos takowa strone?
a i tak btw to nie chce mi zrobic akapitu (wciecia) w tekscie na stronie .
<p style="text-indent:10px;">tekst</p>
@up: nope, cssy się umieszcza zewnetrznie
(ta wiem, da się ale nie jest to zgodne ze standardem iirc)
jeszcze jedno. bo wykorzystalem ten kod, tylko ze robi mi sie przerwa miedzy wersami, a niechcialbym jej .
rift
1. Pokaz kod.
2. Defaultowo miedzy paragrafami masz marginesy.
zakius
Jak będziesz urządzał swoją kuchnię, to będziesz się kierowal HACCP i miał osobny zlew do warzyw i osobny do naczyn, czy zrobisz tak jak Ci wygodnie, szybciej i taniej?
CSSy się umieszcza tak jak Ci pasuje. Jeśli nasz caly css to pojedynczy text-indent, to przenoszenie go do zewnetrzneog pliku to marnotrawienie czasu i transferu. Dodatkowo we wspomniamym przykladzie, chodzilo tylko o wskazanie narzędzia, ktorego nalezy użyć.
@up
mam tak ze dwa takie pod soba
i na stronie nie ma tak ze sa pod soba jeden pod drugim tak jak np na forum tylko jest miedzy nimi przerwa
Zrób tak:
lubCytuj:
<p style="text-indent:10px;">tekst tekst</p>
jesli chcesz w 2 liniach. BR to break line, czyli złam linie i przedjz do nastepengo wiersza w tym samym akapicieCytuj:
<p style="text-indent:10px;">tekst <br />tekst</p>
@up znowu sie nie zrozumielismy :D
chodzi o to ze w dwoch wiersza potrzebuje zrobic akapit, z tym ze jak robie przez ten kod to miedzy wierszami jest przerwa
Albo ja jestem głupi, albo Ty niedokładnie tłumaczysz, bo dalej nie mam pewności o co Ci chodzi.
Może sprobój tak?
<p style="padding-left:10px;">tekst <br />tekst</p>
zamiast 'p' użyj 'span'
jasne, jak to jest 1 statyczny mały plik to ok(chociaż lepiej wyrobić w sobie odpowiednie nawyki moim zdaniem, żeby przy czymś większym nie uczyć się wszystkiego na nowo)
ale jak kiedyś ms uzna, że są fajni i będą działać tylko strony zgodne ze standardem to połowa stanów straci dostęp do strony