-
Problem z agh
Witam wszystkich,
otóż mam pewien problem. Przez głupote troche przeoczylem okres rekrutacji na agh kierunek budowa maszyn, poniewaz mam juz praktycznie zagwarantowany ten sam na politechnice rzeszowskiej. Teraz troche zaluje i zastanawiam sie jak to jednak odkrecic. Progi w zeszlych latach na ten kierunek to jakies 320-400 pkt, mi wychodzi ~600-620. Teraz, czy czekac na rekrutacje dodatkowa(ktorej moze nie byc na ten kier w tym roku), czy zapisac sie na zaoczne i probowac sie jakos przeniesc na dzienne, czy olac agh, co radzicie? Z gory dziekuje.
-
W przypadku AGH druga rekrutacja jest przeprowadzana zgodnie z troche innymi zasadami. Moge sie mylic, ale z tego co wiem, na AGH nie mozesz sobie tak nagle stwierdzic, ze chcesz przystapic do drugiej rekrutacji. Poczytaj sobie na ich stronie, zobaczysz ze ten proces przebiega u nich troche inaczej niz na wiekszosci uczelni (kierunek glowny, alternatywne, jakies dziwne nabory tylko ludzi, ktorzy wybrali cos jako glowny itp.). Ogolnie polecam sie rozeznac, na jakim poziomie stoi tam ta budowa maszyn (taki prog nie zwiastuje cudów chyba), poczytac opinie studentow, absolwentow i zdecydowac, czy w ogole warto sie tam pchac.
-
Z tego co pamiętam to nie ma opcji. Ale mogło się coś zmienić, dlatego poprostu poczytaj ze zrozumieniem regulamin naboru AGH, ewentualnie szukaj informacji w dziekanacie, jak panie będą miały dobry humor to może Ci pomogą.