skill order r>q>w>e CZY r>e>q>w
build zerki 2 dorany bt pd lw ie ga CZY zerki 2 dorany vamp scept ie pd lw ga bt
Wersja do druku
skill order r>q>w>e CZY r>e>q>w
build zerki 2 dorany bt pd lw ie ga CZY zerki 2 dorany vamp scept ie pd lw ga bt
Ja zawsze rozdawałem skille tak r>q>e>w
Build: 2/3 dorany, latarnia, zerki, phantom dancer, ie, ga
lub: 2 dorany, v scepter, zerki, ie, pd, bt/ga, ga/bt
r q w e
r>q>w>e, na urgota (i ewentualnie gravesa) r>w>q>e
buty -> 2 dorany vamp scepter -> zerki -> bt -> pd -> ie -> lw (jeżeli mają dużo armora)/tbc (jeżeli nie maja dużo armora)/trinity force (jeżeli nie maja w ogóle armora) -> ga/qss
po bt i pd czasami będziesz zmuszony zrobić ga lub qss (lub też po ie)
maxuj W, true story
Ja czasem jak gram na topie to składam po buty->2 dorany -> tri force (q co 2 sekundy więc się idealnie nakłada) +czasem latarnia a dalej jak normalnego carry ad.
skille r>w>q>e
Fajnie się nią gra na bruiserów przez jej skoki, stuny, true damage i odpychania + jest ciężka do gankowania ale w sumie nie mam pojęcia czy takie coś się sprawdziłoby na wyższym elo
Dlaczego już się nie opłaca maxować E jako pierwszego?
zagralem wszystkie mozliwe wariacje i stwierdzam, ze troche odstaje od innych ad dobra tylko jak team cie chroni hardo i wygrywasz. mimo wszystko odstaje i trudna do kerowania gier ze slabym teamem
wlasnie bylem ciekawy czy tylko ja mam zupelnie inne zdanie na temat vayne
jako ze czesto a raczej zawsze jungluje i tylko vayne potrafi mi sprawic problemy jezeli chodzi o zabicie w tfie
+ robi w chuj demeg
xD przeciez vayne wlasnie moze bardzo dobrze sama sobie poradzic
taki kog varus i mf nie
robi bardzo duzy dmg ale musi byc chroniona w tfie
@edit
i ma chujowy laning
każdy carry musi być broniony, a akurat vayne to chyba najmniej (tzn. z retard teamem nie zostanie zjedzona jak bruiser na nią skoczy), no może tristaną nie trzeba się też aż tak martwić jak np. aszką albo kogiem
chujowy laning, hmm... trudniejszy - tak, ale nie jest źle
@down
masz bruiserów bez mózgu
1. grasz aszką - skacze do ciebie irelia, flashujesz, ultuje cie noc, rzucasz mu R na tarczę, padasz
2. grasz vayne - skacze to ciebie irelia, E na nią i Q na plecy, ultuje cie noc, flashujesz, zabijasz go zanim on do ciebie podejdzie