Witam, dzisiaj bede mial pierwszego pacca. Mam 20lvl pall, 63/51.
Gdzie expic? Co robic?
Eq kupie jakies porzadne jak bd mial blessy. I jeszcze pytanie czy jak mam 4 lub 5 blessow to moze mi cos spasc z eq?
Pozdro
Wersja do druku
Witam, dzisiaj bede mial pierwszego pacca. Mam 20lvl pall, 63/51.
Gdzie expic? Co robic?
Eq kupie jakies porzadne jak bd mial blessy. I jeszcze pytanie czy jak mam 4 lub 5 blessow to moze mi cos spasc z eq?
Pozdro
Jeśli nie nosisz aola to mając 4 blessy jest 90% szans, że zleci ci coś z eq, mając 5 100% że nie spadnie nic podczas śmierci. 20 lvl mmm.. Na pewno zrób dostęp do wyspy yalahar, przyda się. Jeśli mam być szczery skille trochę słabe bo w tych czasach na tym lvlu 70 powinno być luźno, ale mniejsza o to. Możesz robić taska na tarantule, na pewno ci się opłaci i exp będzie dobry.
Chodziło mu pewnie o to,że mając 4 blessy to jest 90% szans na NIE zlecenie. Co do expa przede wszystkim dostęp do yala,jakieś podstawowe taski,tomby,deeplingi na troche wyzszym lvl kolo 30+
Wszystkie błogosławieństwa będą zmniejszać prawdopodobieństwo utraty przedmiotów lub plecaka. Z 1 błogosławieństwem, prawdopodobieństwo utraty zostaje zmniejszone o 30%, z 2 - o 55%, z 3 - o 75%, z 4 - o 90%, a gracze mający 5 błogosławieństwo w ogóle nie stracą swoich ciężko zarobionych przedmiotów.
na początku masz 10% szans na spadniecie itemu, 100% szans na bp.
więc na 4 blessach bedziesz miał 1% szans ze poleci item, i 10% szans, że spadnie bp.
@top:
taski croco, od 25 taski na tarantule/mamuty, odblokuj yalahar i bij mutated humany, pozniej mozesz zaczac dragi edron, zrob szybko postmana. Nastepnie zacznij huncic zombie, od 50 taski na mutated raty ew. Lancer beetle i wailing widowy na zao z taskiem (szybko pkt leca).
A gdzie sa te tomby? :s
I jaki to jest quest oraz czy moge kupic normalnie 5 blessa czy trzeba jakiegos quyesta miec na 5?
4 blessy kupić możesz na facc, ostatniego na pacc. Bez questa.
Skoro masz 20 lvl to szybko idź zrób questa na blessy. Zapłacisz 5k z czego 2k Ci odda NPC. Co do expa, bierz taski jak najwcześniej możesz. Ew pobij sobie cyclopolic/cyce na mistrock
Zapytam sie tutaj, zeby nie zakladac mowego tematu :)
a wiec ja (jak autorr tematu) mam zamair nabyc pacc :)
moja postac to druid 40 lvl (m lvl 37) eq(hotm, f cape, zoa legs, boh, vamp shield, all rody, p ammy)
300k
Pytanie oczywiscie brzmi gdzie expic z kim i jak??
nigdy nie mialem pacc i sie nie znam :)
Wolalbym expic z kims, bo samemu mi sie nudzi (ale nie wiem czy znajde jakiegos kine o sio na tak niskim lvlu)
Bardzo prosze o podanie miejscowek gdzie moge expic solo, a gdzie z blokerem i gzie bd profit a gdzie wasate :)
Dziekuje i Pozdrawiam!
Jeżeli koniecznie chcesz już expić z kimś to na takim lvlu albo wysokolevelowy knight (bloker) albo lepiej ed/ms na podobnym lvlu.
Solo to możesz porobić taski na tarantule, albo pobić tomby za tp, dragi. W tych miejscach powinien być profit.
cyklopy na Mistrock.
fajnym expowiskiem są też tomby na yala, w dzielnicy cmentarnej (a więc polecam zrobić dostęp na yala)
http://i45.tinypic.com/s0vk2f.png
biała droga gdy masz zrobioną bramę
niebieska droga bez zrobionej bramy (do strażnika wystarczy powiedzieć hi - pass - cemetery)
no i klasyka - tomby na ank (polecam tarpit)
http://i49.tinypic.com/2hx7trk.png
(mapka z tibiawiki)
plus z tego co pamiętam, ja na tym lvlu expiłem na dragach (darashia, yalahar) aby wbić 50 i wbić na water elementale :)
Witam, zabilem 300 krokodyli, poszedlem do adamsa, ubilem bossa no i mam 1pkt tylko za zabicie.
A wszedzie pisze ze za zabicie bossa dostaje sie rowniez 1pkt, co mam napisac do adamsa?
W quest loogu mam napisane, przy The snapper (completed). I mam 1pkt.
Pomoze ktos? :S
@Lykasz
Dziekuje pieknie za objasnienie wszystkiego :)
Napisz mi na pw jak sie przyznaje reputy, bo uwazam ze zasluzyles (piekna mapka, wszystko ladnie opisane i objasnione :P)