No właśnie:
Które postacie uważacie za najmniej zdatne do gry, nieużyteczne? Takie, którymi nie da się nic ugrać?
Chciałbym, żebyście wytłumaczyli dokładnie, dlaczego za najsłabsze uważacie te, a nie inne postacie.
Wersja do druku
No właśnie:
Które postacie uważacie za najmniej zdatne do gry, nieużyteczne? Takie, którymi nie da się nic ugrać?
Chciałbym, żebyście wytłumaczyli dokładnie, dlaczego za najsłabsze uważacie te, a nie inne postacie.
Najmniej graną postacią w całym LOLu jest Ewelinka, i to właśnie ona, według mnie, jest najmniej użyteczną postacią.
eve, heimer, karma, sejuani
dlaczego akurat te? Bo jest mnóstwo postaci robiących to samo co one w lepszym stylu + robiące o wiele więcej pożytku dla teamu prócz padania. W skrócie idealne postacie do trollowania, sejuani to trochę się waham ale generalnie odkąd ta postać wyszła to widziałem ją może 2 czy 3 razy i nie robiła nic specjalnego.
reszta jest mniej lub bardziej viable ale tym czterem należy się rework albo potężne buffy.
Blitz powinien nie miec q na skillshocie bo jak widze te blitzkronki to padam na cycki.
A tak na serio to chyba jedyne postacie tak gowniane to eve,xin innymi cos sie pogra ale te dwie to dno potezne
Nie ma słabych postaci, są tylko słabi gracze =/
Każdą postacią da się zrobić dużo szumu i tyle. Nawet evlynn może być użyteczna w sumie, tylko nikt jej nie daje szansy :P
Odkąd eve nie ma stuna gra nią powyżej 1500~ nie ma sensu, bo ludzie kupują już oracle, a tak to nawet jak mieli oracle to wbijało się na ulti i nie zdążyli cię namierzyć z 500movement speedem i 2s stunem.
jak ja na 1800 robilem 10;0 eve po nerfie
ale to i tak najgorsza postac w grze, reszta viable
w mniejszym lub wiekszym stopniu
moim zdaniem gejplank teraz też za dużo nie pokazuje i chyba każda inna postać na jego miejscu poradziłaby sobie lepiej, jedynie ma viable ulti
@down
nie chodzi o to, że nie da rady nim grać, ale chociaż kiedyś grałem nim bardzo dużo to teraz jakbym go nie składał jest słabszy od innych, już nie ma tego op harrasu w early itp.
Zdecydowanie Eve
Co do Gankplanka-nie zgodzę się, jest on bardzo dobrą postacią (moim zdaniem), świetnie sobie radzi na solo topie :)
Kiedyś to gp musiał być potężny bo teraz mimo tego że każdy mówi jaki on słaby to bardzo przyjemnie mi się nim gra. Co takiego w nim pogorszyli?
w sumie słaby wynacznik jakości postaci ale na 1500 eune 4 gry xinem zagrałem i 4 wycarryowałem hardo (jungla)
karma jest dość dobra i jak ktoś stawia ją na równi z eve to powinien być powieszony za jaja ;d
sejuani nie jest tragiczna, ale po prostu są chapiony które robią to samo ale lepiej i dlatego nikt nią nie gra
@up
zabrali mu deny creepów
zmniejszyli dmg z ulti (chociaż kiedyś można było całe przejść nie obrywając ani jeden kulki) i obszar ulta
zmniejszyli mu bonusowego golda z parrrleya
Wg mnie do eve, xin, gp (chyba nic już na topie nie kontruje), heimer, karma i pewnie jeszcze kilka. Postacie te są słabe bo poprostu istnieje ogrom innych postaci, które są lepsze. That's it.
Riot robi patche, które gówno dają i tylko same bugi są. Niech się wezmą za rework postaci, bo tworzą nowe a 10%+ jest tak up że szkoda gadać...
eve jest najgorszą postacią, riot sam przyznał, że chciał aby była bardzo up
bottom tier to championy jak
katarina,karma,xin,garen,yi
Do reszty się nie wypowiadam, ale katarina nie jest na pewno słabym pickiem. Jest sytuacyjna, ale potrafi być bardzo silna, czego np. taka eve czy gp nie zrobią nawet jeżeli jakimś cudem się feedną.
Przy dobrym teamie katarina może być równie silna jak np. cassio, ale taki gp jest o wiele słabszy od większości topów