zastanawiam się nad zakupem jednego tych dwóch bohaterów
który ad carry lepszy według torg'owych expertów ?
discuss.
Wersja do druku
zastanawiam się nad zakupem jednego tych dwóch bohaterów
który ad carry lepszy według torg'owych expertów ?
discuss.
Graves czy Draven :D
Jeżeli Graves a Varus brałbym gravesa.Duży burst q+ulti,buff do as/dash,ten granat dymny jest zarąbisty,spadek fps po wyjściu z niego <3.
A varus co ma do zaoferowania prócz ulti?grałem nim raz więc sie nie wypowiadam ale imo
Graves>varus
draven<varus<graves<ashe
wg mnie varus, jego ulti to całkiem nie najgorsze cc.
long range poke, i slow/debuff.
btw. dlaczego akurat te 2 championy to jedne z najgorszych ad carry ;d
Obydwa nie mają żadnego escape mechanismu - ciężko się nimi pozycjonować bez tego. Dodatkowo draven aby kręcić dmg to musi łapać siekierki, a w tf'ach jest to ciężkie do zrealizowania gdy idzie na Ciebie 2 bruiserów, a varus (nie licząc pasywa który imho w tf'ach jest kiepski) niema zbytnio żadnego buffu do as.
z tym że 50% ms to nie dash czy inny skok przez ścianę. Wiadomo są viable ad carry bez em, ale mają zajebisty range - kog.
1. literówka drobna, chodziło mi Dravena* ... nie Gravesa, przepraszam, pisalem wszystko jak najszybciej
2. ktoś spytał czemu podałem (wg. niego) dwóch najgorszych ad carry i że moge mieć milion innych o wiele lepszych... otóż mam juz wykupione te wszystkie try-hardy ashki, tristany, corkiego, gravesa i nie wiem co jeszcze, szukam czegos fun to play, teraz draven jest w rotacji to zagralem pare gier i bardzo mi sie spodobal a nie mialem okazji grac varusem i dlatego prosze was o porównanie
wg mnie draven: (wszystko to doświadczenie z normali)
- dobry harras w early z q (zmuszający przeciwnika do recallowania albo dający killa), ogolnia sama mechanika q jest fajna
...w sumie to na normalach czesto schodzilem z lini z przewaga killi i ogromna przewaga farmy dzieki temu wlasnie skillowi (nie wiem jak bedzie na rankedach)
- e ktorego skutecznosc zalezy od tego w jaki sposob uzyje tego skilla
- long range ult
- buff do speeda
czego chcieć więcej ?
3. rozwazam jeszcze zakup dariusa zamiast dravena .. ale to juz z innej beczki
Jak dla mnie draven nr2 ad carry, zaraz po tristanie. Dmg z Q jest naprawde przekozacki, do tego jak najszybszy rush IE i crit z Q potrafi zabolec i to konkretnie. Q tak naprawde latwo sie lapie, do tego infinity W - calkiem spoko as i ms. Ulti ktore w 2 strony potrafi zadac niezly aoe dmg w tf, no i ciekawe knock side (?). Dla mnie ta postac bardzo fun to play, jednoczesnie bedac baaaardzo dobra.
Postacie f2p z carry to dla mnie to ezreal, vayne i kog. Wedlug mnie varus czy draven sa slabymi carry, escape robi roznice, a ich skille sa slabe, no moze nie wszystkie.
nie ma czegoś takiego jak najsłabszy ad carry, draven i varus bynajmniej nie są słabi, o ile draven ma problemy z q w teamfightach, o tyle varus jest świetnym carry, tylko że bez escape