Konkretne kierunki wedle usposobień.
Witam. Zbliza sie dla mnie 3cia klasy liceum i powoli trzeba zaczynac sie ogarniac. Na studia pojde napewno, pytanie tylko jakie?
Chcialem sie dowiedziec ktore z kierunkow zwiazanych z matematyka/fizyka + ang na poziomie FCE(moze wiecej?) sa obecnie warte studiowania.
Cos o sobie? Napewno odrzucam wszelkie kierunki humanistyczne, psychologiczne i inne bzdety. Lubie pracowac sam, rozwiazywanie zadan z matematyki jest dla mnie naturalne jak rozwiazywanie krzyzowek, nie zawsze sie uda ale lubie to i moge siedziec godzinami (kilka razy noc mnie zastala nad zadankami ;P). Lubie fizyke, jednakze jest dla mnie trudna przez zaniedbanie nauki w gimnazjum nie z mojej winy(3krotna zmiana nauczyciela -> nie-profit).
Angielski wiadomo, obecnie ogladanie filmow czy czytanie prasy nie sprawia problemow(wiadomo, nie wszystkie slowa czlowiek zna lecz czasy, konstrukcje gramatyczne mam opanowane w 99%).
Zastanawialem sie: politechnika czy uniwersytet a kierunki jakie rozwazalem to: matematyka finansowa, elektrotechnika, budownictwo(ta czesc zwiazana bardziej z matematyka). Odrzucam ekonomie i kierunki egzotyczne np ekonometria. Do informatyki mnie nie ciagnie.
Tak wiec chcialem spytac, czy ktos obeznany z obecnym/przyszlym rynkiem pracy jest w stanie pomoc mi odpowiedziec na jakze proste pytanie: "Co studiowac?"
Przyjme kazda pomoc, za kazda opinie bede wdzieczny.
Zdaje sobie sprawe ze jest to sprawa bardzo indywidualna, lecz prosze o pomoc w ukierunkowaniu.