Umowa z operatorem + telefon
Witam,
od dłuższego czasu zabieram się za kupno nowego telefonu, a dzis zdzwoni do mnie konsultantka z plusa i przedstawia mi swoją ofertę, nie powiem, bo nawet mnie zaciekawila. Nie lubię jednak podejmować decyzji na szybko, żeby później nie żałować więc pytam Was.
Zaczynamy.
Ok 5 lat temu zakupiłem sobie SE C902, wsadziłem karte z plusa, doładowuje regularnie co miesiąc po 30 zł i na chwile obecną nie mam żadnych przeciwskazań, jestem zadowolony. No, ale jesli mogę skorzystać bez praktycznie żadnego wysiłku to czemu nie?
Na telefonach za bardzo się nie znam, dlatego proszę Was o pomoc. Który z obecnych operatorów na rynku posiada najlepszą ofertę usługową i przy okazji swietny wybór telefonów?
Pani która do mnie dzwoniła zaproponowała mi Samsunga Galaxy Mini 2 (czy cos takiego). Mówiła że to smartfon na androidzie (nie wiem czym się różni system androida od symbiana i który jest lepszy).
Co o nim powiecie? Nie jestem związany z Plusem, dlatego każda sieć wchodzi w gre byleby telefonik był przyzwoity, i posłużyłby mi przynajmniej przez te 5 lat jak mój SE, bez żadnych niespodzianek.
Czego oczekuję od telefonu:
- często korzystam z internetu
- używam PDF
- przyzwoity aparat
- przydałby się GPS
- czasami w cos pogram
- nie lubie dużych wielkich cegieł w kieszeni (ale jesli telefon wart uwagi to się przełamie do czegos większego)
Z jakich usługo korzysam obecnie, zależy mi, zeby koszta były podobne:
- internet (płace 7 zł/miech i siedze ile chce)
- bliski numer (płace 5 zł/miech i pisze i dzwonie z wybranym numerem ile chce)
- koszta smsów i rozmów do inncy niezbyt istotne, ale bez przesady.
Obecnie doładowuje 30 zł na miech i chciałbym żeby w tych granicach mniejwięcej nadal się to utrzymywało. Telefonik za 1 max 50 zł. Z góry dzięki za wszelakie propozycje.