-
Win 7 mirkofon
Hej.. mam dziwny problem.
Do niedzieli tydzien temu uzywalem sluchawek i mikrofonu, wszystko dzialalo idealnie, gralem w StarCrafta II z druzyna i bylo okej. Potem jednak dostalem glosniki, wiec odpialem sluchawki i do tylnego wejscia podpialem glosniki, aby przez nastepny tydzien moc posluchac muzyki na glosnikach, ktore dostalem.
Dzis postanowilem znow troche poszalec na SC II. Podpinam słuchawki - jest moc, działają. Ale za cholere nikt mnie nie słyszy. Gdy włączałem jakieś poradniki na yt, powiedzieli mi, że słyszą moje dzwieki 'systemowe" np. muzyke, teksty z youtube. Ale juz mnie nie. (uzywamy skype). W rejestratorze dzwieku tez mi nie wykrywa mikrofonu.
Pomocy! :)
-
panel sterowania -> sprzęt i dźwięk -> zarządzaj urządzeniami audio
i tam włączasz odpowiedni mikrofon i słuchafony :)
-
Mam ustawione słuchawki + mikrofon z tylną wtyczką... ale i tak nie działa.(ten sam problem).
http://i50.tinypic.com/jgk2vp.png
To tak dla podglądu.
-
Ok. Przełączyłem słuchawki na przód, a głośniki zostawiłem z tyłu. Teraz mikrofon jest włączony, nawet go wykrywa. Ale zamiast mój głos, to ciąle buczy i jest na tym samym poziomie buczenia. nie słychać mnie, tylko buczenie. Gdy zwiększam wydajność to po prostu poziom buczenia się zwiększa. Czuje, ze zbliżam się do rozwiązania tej zagadki, tylko... co teraz?:)