-
Mikrofon kaput ;/
Mam w jednym zestawie kamerke+mikrofon, model Creative n10225 VF0260. Uzywam go dopiero pierwszy raz, ale wlasciciel twierdzi, ze wszystko dziala jak nalezy. Z kamerką problemu nie ma, ale mikrofon nie działa. Podlączałem go z dwóch wejsc (przód i tył), próbowałem cos instalowac, ale szczegolnie nie wiem co, chyba nie istnieja sterowniki do mikrofonów. Komp w ogóle nie wykrywa majka.
Nie znam sie na sprzętach komputerowych, google nic mi nie pokazało pomocnego. Co moge jeszcze zrobic?
-
Panel sterowania>ustawienia dzwieku>mikrofon i zmien sterownik z domyślnego na ten twoj kamerkowy, podejrzewam ze nie bedzie tam wiecej opcji niz dwoch do wyboru chyba ze masz jeszcze jakoes urzadzenia z mikro podlaczone.
-
komp go nie wykrywa? a w ogóle masz kartę, która wykrywa?
jeśli nie to po prostu go używaj i tyle, nie instaluj zbędnych śmieci, najwyżej włącz w mixerze w nagrywaniu go i tyle
-
Gdyby mikrofon normalnie działał, nie zakladalbym tego tematu.
Sterowników nie mogę zmienić, komp nie wykrywa majka, jest napisane tylko "C-Media Wave Device" i tyle. Glosnosc majka jest wylaczona jako, ze go nie wykrywa.
-
BUMP
Kupiłem nowy mikrofon, zrobiłem tak jak mi kazali w instrukcji i dupa bo wciąż nie działa. Czy nikt nie wie o co tu chodzi?
-
- sprawdź czy nie masz nic wyciszone (panel sterowania>dźwięk/karta muz
- wyczyść komputer z zbędnych śmieci
- sprawdź jaki sprzęt posiadasz dokładnie czy urządzenie (mikro) jest kompatybilny (czy nie jest do czego innego)
- poszukaj złośliwego oprogramowania
- zainstaluj najnowsze sterowniki