Siema! Mam takie pytanie, koleżance zaciął się komputer, zrobiła mu hard reset poprzez wciśnięcie guziczka, teraz gdy chce włączyć komputer na monitorze wyskakuje komunikat No signal, jakieś rady?
Wersja do druku
Siema! Mam takie pytanie, koleżance zaciął się komputer, zrobiła mu hard reset poprzez wciśnięcie guziczka, teraz gdy chce włączyć komputer na monitorze wyskakuje komunikat No signal, jakieś rady?
Podłączyć monitor? Odłączyć cały zestaw od zasilania, odłączyć reset i wtedy spróbować. Co to za komputer(a raczej system), że hard reset był potrzebny?
Byc moze zawieszenie systemu wystapilo z powodu usterki karty graficznej.
Mialem kiedys taki problem na GF 8800GTS.
Sprobuj skombinowac jakas inna karte graficzna i sprobowac na niej.
A komputer się odpala czy nie daje żadnych oznak życia ? U mnie nie było żadnej reakcji, musiałem zasilacz wymienić.
Zapytaj w jaki sposob sie zacial. Moze najpierw wyskoczyly artefakty albo pojawila sie chmurka ze wysypaly sie sterowniki od grafiki? Wloz tam inna karte graficzna i zobacz czy dziala.
Dzisiaj nic nie wiem, jutro się dowiem, bo wypadło mi coś innego.
Niech opisze dźwięk jaki jest podczas startu komputera (ten z głośniczka) i jaką ma płytę główną :)
Stawiam na jakiś problem z kartą graficzną.
Dobra, byłem i zrobiłem.
Przy włączaniu komputera cisza, dysk dziala, a na ekranie no singal, wyjąłem karte graf i podłączyłem pod zintegrowaną i śmiga.