Witam. Czy za szaring konta dostaje się tylko bana czy od razu delete(jak za bota)?
Wersja do druku
Witam. Czy za szaring konta dostaje się tylko bana czy od razu delete(jak za bota)?
Nie ma za co
http://www.tibia.com/support/?subtopic=tibiarules
@up
jeszcze ciebie nie bylo :P
linka też potrafię znaleźć
przetłumaczcie mi to bo nie rozumiem
30 dni bana, chyba, że masz final warninga to delate
Ale w jaki sposób mogą sie dowiedzieć o sharingu konta? Jedynie jak się wygadasz :X
Doniesie? Uwierzą na słowo? ;)
Tylko w wypadku napisania sharuje konto czy coś w tym stylu, nie wierzę żeby w innym przypadku ktoś dostał banuwe za sharing.
@Pelikan
Równie dobrze ktoś może na 2 różnych kompach z innym netem logować/zmienne IP. Nie ma bata żeby takim sposobem dostał banik :P
musi być dowód, logowanie z różnych ip niczego nie dowodzi, bo można grać np w domu i w pracy, jeden znajomy parę lat temu tak robił i nic nie dostał więc to żaden dowód.
#up
wyprzedziłeś :(
Chyba takie bany istnieją jedynie na papierze. Macie przecież account trading/sharing, mogę się założyć, że banują jedynie za sprzedaż/kupno konta.
W tym linku nie ma odpowiedzi na jego pytanie.
Jedyny sposób na to, aby wyłapać bana za sharing, to przyznanie się do sharowania... do tego to wyznanie musi zostać zreportowane. W zależności od poziomu postaci, czy te wyznanie jest bezpośrednie (niekoniecznie za odpisanie komuś "tak" na pytanie "sharujesz?" dostaniesz bana), można otrzymać od notki aż po nawet deleta... Z reguły jest to ban na 30 dni ze stalym final warningiem.
Jedyny sposób na to, aby wyłapać bana za sharing, to przyznanie się do sharowania..
W rozny sposob mozesz sie do tego przyznac , chcacy/niechcacy , jezeli masz 2 chary w tym samym momencie to raczej nie potanczysz nimi w tym samym momencie , chyba ze bot posiada taka funkcje :D choc nie ma juz sie przed kim kryc (GMow brak) takie przyznanie sie juz jest nie aktualne wiec w sumie moga Cie wykryc przez system Cipsoftu[(nieogarniety bot-wykrywalny)]nie wiem jak ejst z reportowaniem przez innycyh graczy , mnie nigdy nikt nie zreportowal (raz tylko napisalem na forum cos rasistowskiego(rasista nie jestem)lecz coz robic jak brazole przejeli swiat :P)
@up
mc nie jest nielegalne, tak długo jak nie ingeruje w klienta. Można np. odpalić zwykłego klienta i flasha - legalne "mc"