Witam, kupiłem sobie fizz'a, gra się nim bardzo ciekawie, jednak nie ogarniam za bardzo buildów na niego
pomóżcie co składać od początku do końca
oraz podzielcie się uwagami dotyczącymi tej postaci i swoim doświadczeniem odnośnie jej ;)
Wersja do druku
Witam, kupiłem sobie fizz'a, gra się nim bardzo ciekawie, jednak nie ogarniam za bardzo buildów na niego
pomóżcie co składać od początku do końca
oraz podzielcie się uwagami dotyczącymi tej postaci i swoim doświadczeniem odnośnie jej ;)
Idziesz nim na mida z butami+3 poty albo doran potem składasz sheena,lich bane,rabodon i jakieś sytuacyjne zresztą masz masę poradników na solomid gdzie masz filmiki itp
o proszę nawet http://www.solomid.net/guides.php?g=11920
buty 1 + 3 poty > 2 dorany > sorcki > sytuacyjnie ale zazwyczaj lich bane > czapka > tu już tylko to czego ci brakuje
na 2lvlu
mając w + q możesz mocno harrasować przeciwnika
od 3 lvla harras wygląda tak
w>q>ucieczka e
lich bane na 1szy item ? imo po rabadonie.
Ja bym raczej jechał:
buty+3poty>2 dorany>sheen>sorce>rabbadon>lich bane>ga/rylai>rylai/ga
Z e nie ma co uciekać, bo jest co najmocniejsza buła fizza, ew. można zrobić WQ>E ucieczka i przy następnym WQ>E frag przed 5.
Po 6 lecisz RWQE frag, ew. trochę wcześniej podtyrać punkty zdrowia przeciwnika.
REWQ maksowanie.
Polecam 21/9/0
Quinty ap, marki pene, seale hp/lvl, ew. mana regen flat, glyphy ap/lvl
I naprawdę nie polecam lich bane składać przed rabbadonką, bo po prostu z tego sheena walniesz może 10 mniej niż z samego lich bane.
Nie polecam, prędzej czy później będziesz żałować, że nie uciekłeś używając e, w zasadzie jedyna opcja to jak kogoś dobijasz. W przeciwnym wypadku strasznie boli nadużywanie e. Lepiej zrobić nieco mniej dmg i być bezpiecznym.
A co do build orderu, to ten @up jest ok, tylko imo rylai sie nie nadaje, + void zaraz po lichbanie = gigantyczny dmg.
dzięki, bardzo mi pomogliście
co do skilli jak je maxować
RQWE czy może REWQ ?
r>w>e>q
buty + 3 potki, 1-2 dorany, haunting guise, lucky pick, deathfire grasp, rabadon, lichbane potem sytuacyjnie (składaj co chcesz)
Tak void też się nadaje, chociaż osobiście preferuje hp/slow dla fizza
A brusier fizz co o nim sadzicie?